Elverum-Bodø – Elverum

Elverum-Bodø

Etter 5minutter er stillingen 2-2, og Elverum ser seg nødt til å legge om til en 5-1 formasjon i forsvar siden den svenske strekspilleren Martin Karlsson fikk fingeren ut av ledd etter 3 minutter. Men allerede etter åtte minutter tøffingen ute på banen igjen. Landslagsspiller Stig Tore Moen Nilsen har scoret tre av Bodøs fire mål etter ti spilte minutter. For Elverum er det unggutten Håkon Ekren med sin uredde spillestil som er best i starten av kampen. Allerede etter 14:46 ut i den første omgangen ser Apelgren og Ruud seg nødt til å ta en time-out. Elverum er ikke helt med i kampen og Bodø har økt sin ledelse til fire mål. Spillende trener Michael Apelgren velger å sette seg selv inn etter tjue minutter, og noe av de første han gjør er å redusere til 5-8. Elverum hadde muligheten til å krype innpå til 7-8, men supersvensken Karl Anders Victor Bjørkman brenner straffekastet som Luka Mitrovic skaffet. Like etter gjør Kalle det godt igjen når han løper fra alt av nordlendinger og setter ballen under Joachim Christensen. Mitrovic utligner for Elverum til 8-8, men Bodøs Moen Nilsen svarer direkte med sitt 6. mål og sender Bodø opp i ledelsen. Til pause er stillingen 9-9. Best for Elverum er Luka Mitrovic og Morten Nergaard. For Bodø er nevnte Moen Nilsen den mest fremtredende spilleren.

Elverum starter den best i 2.omgang og går raskt opp i en 2målsledelse etter at Håkon Ekren setter sikkert ballen i mål fra 7meter. Stillingen etter 6 minutter er 12-9 til hjemmelaget. Elverum har fått satt ett meget godt forsvarsspill som Bodø sliter med å trenge igjennom. De få gangene de er igjennom har Elverum Nergaard i mål. Det er tydelig at elverumsingen er gira på å vise seg frem for de 130 tilskuerne i hallen. Butikken er stengt, men EHH-Shoppen er alltid åpen, og Bodø har bare klart å score en gang etter tolv spilte minutter. Elverum leder på dette tidspunktet med fem mål. Det er tydelig at Børge Lund ikke er fornøyd med hverken dommere og eget lagt. Bodø velger å legge om forsvaret til en mer offensiv variant, men Elverum er gode kollektivt og løser det dermed på en god måte. Etter femten minutter setter en god Nikolai Mehl inn 17-10 ledelse for Elverum. Leonel Ojala og Martin Karlsson viser frem en herlig innstiling bakover på banen, og fremover er det lekestue fra vår serbiske landslagspiller og Ekren. Kampen ender med en komfortabel seier til hjemmelaget. Fortsetter gutta denne utviklingen fremover så kan det bli en meget morsom vår her i Terningen.

Jeg kunne ha trukket frem mange spillere om jeg skulle valgt hvem som var banens beste, men Morten Nergaard er hakket vassere enn Luka Mitrovic og Håkon Ekren. Mange av spillerne melder seg på i kampen om spilletid fremover.

Målscorere Elverum: Aanestad 1, Bjørkmann 1, Ojala 1, Apelgren 2, Mehl 2, Lindboe 1, Ekren 7, Mitrovic 7, Burud 2.

Målscorere Bodø: Westbye 1, Moen Nilsen 6, Ringdal 1, Oskarsen 3, Binai Aziz 2. Kongestøl 1.