Enkel seier for Burud&co

Enkel seier mot Kolstad

Elverum slapp aldri trønderne innpå i kampen

Elverum-Kolstad 28-22.

Det var stor spenning rundt kampen mot Kolstad i går. Bortelaget sikler mer enn noe annet om å tukte storebror fra Hedmark. Det var tydelig at de svarte og hvite ikke ville at det skulle skje. Allerede etter 3 minutter spill hadde vertene jobbet opp en fin ledelse på tre mål, noe som kanskje var med på å skape en trygghet som var litt kunstig. Bakerst står Nergaard som en gud og redder med alle kroppsdeler han har. Etter 8 minutter spill bruker kapteinen hodet i det Daniel Brandmo hopper inn fra kanten for gjestene.

Elverum var uvanlig ineffektive i denne kampen. Bakerst på hos Kolstad sto Patrick Bols meget godt, men skytingen fra de svarte og hvite var på det beste helt middels. Spesielt André Lindboe slet en del med å sette ballen i mål, men han måtte også ta noen halvsjanser på grunn av dårlig angrepsspill av Elverum. Selv om Elverum var svake fremover, så virket det som om kampen alltid var i trygge hender. Bakover var både Petter Øverby, Aleksander Børresen og Tine Poklar på jobb, noe som var med på å lage kvalme for Kolstad sine bakspillere.

Etter 13 minutter uten scoring er det vår danske bakspiller Nikolaj Mehl som setter ballen i mål etter ett knallskudd fra distanse. Dette ble på mange måter vendepunktet mot Bols i målet. I angrepet etterpå viser Josef Pujol hvorfor han har blitt kåret til årets midtspiller i svensk eliteserie. Først finter han Lasse Balstad ut av hallen og inn på Esso før han trekker på seg en mann til og spiller en backhandpasning til Børresen som er helt alene. Hanstadmannen på godt over 2meter setter ballen enkelt i mål.

Den tidligere kantspillere Kim Rinnan var Kolstads eneste friske pust i 1.omgang. Fra sin høyreback satte trønderen inn 3 mål, og dermed gjorde han sånn at Kolstad klarte å putte 6 mål på Elverum i den 1.omgangen. Med et sånt angrepsspill så var det på mange måter matchavgjørende. For Elverum hadde et ok spill fremover og klarte med det å gå til pause med hele 12-6 i bagasjen. Det mest positive var at det var hele 9 forskjellige målscorere for Apelgrens gutter i den 1.omgangen. Det vitner om en stall som er god.

I den 2.omgangen har Elverum meget god kontroll på gjestene. Fra straffemerket er Ivanscik meget het. Ungareren var ikke like effektiv i spillet og blir tatt av etter 15 minutter til fordel for Didrik Linderud, men fra merket setter han 6 av 6 skudd.

Linderud fikk mange minutter på banen i denne kampen

Selv om Kolstad er bedre med fremover i denne omgangen så virker det som om de ikke har helt trua på seier. Hver gang Kolstad setter ballen i mål svarer de svarte og hvite. Om Elverum ikke klarer å svare direkte så har de Nergaard bakerst som gjør de redningene som gjør at kampen aldri blir jevn.

Selv om gjestene får en flere muligheter til å komme tilbake så er ikke ferdighetene til Kolstad på samme nivå som Elverum i denne kampen: Stian Gomo(treneren til Kolstad) prøver seg på et frimerke på Erik Toft som «pælma» inn noen scoringer i 2.omgangen, men da tar Burud ansvar direkte sånn at de fort gjør om denne formasjonen bakover.

Kampen er egentlig ganske rolig frem til det er igjen 7-8 minutter og det er også her Kolstad burde tatt muligheten til å komme igjen i kampen. Kveldens kampledere som var gode i 50 minutter mister det litt på slutten. Først blir Poklar klønete utvist i det han tar en spiller på kontring, før også Pujol blir utvist i en situasjon rett etterpå som kanskje er tvilsom. Nikolaj Mehl setter en ball fremover i undertall. Dansken er meget frustrert fordi han selv mener han blir tatt. Kjefter litt på dommerne før han løper hjem. Kolstad har i mellomtiden oppfattet denne situasjonen og kjører dermed etter på plassen som Mehl har etterlatt seg. Den danske høyrebacken, som forøvrig gjorde en fin prestasjon, takler Kolstad spilleren som hopper inn fra kanten. Utvisningen som Mehl pådrar seg ser tvilsom ut. Elverum må med dette spille 3 mot 6.

Mehl gjorde en god kamp for Elverum

Men selv med 3 spillere mer så klarer ikke Kolstad og holde hodet kaldt. Elverum er lure i det de bytter inn fintesterke Håkon Ekren. Ekren er tøff på målet, men en Kolstad spillere takler Ekren rett i halsen på 11 meter. Dommerne mener at taklingen er såpass stygg at spilleren blir utvist. På grunn av dette kan Elverum ro inn til en komfortabel seier.