Gulliksens heltemodige innsats holdt ikke i Sveits. – Elverum

Gulliksens heltemodige innsats holdt ikke i Sveits.

Det ble en tung innspurt for Elverum, til tross for høy ståpåvilje!

Elverum var torsdag på plass i Sveits der Kadetten Schaffhausen ventet i sesongens første Champions League kamp i Gruppe C.
Elverum kom til Schaffhausen med troen på seier etter at de for 2 år siden slo det samme laget i Sveits, i mellomtiden har Kadetten vært oppe i Gruppe A/B i Champions League, tok knapt poeng der, og ble blant annet slått i Sveits av Bjerringbro-Silkeborg hvor Elverums Kristian Ørsted spilte forrige sesong. Dette sier litt om hvilket lag Elverum kom til Sveits for å møte.

Det er Kadetten Schaffhausen som kaster i gang kampen i Sveits, og får teknisk feil i sitt første angrep. Det gir Elverum muligheten til å ta ledelsen fra start, men også Elverum roter og gir en kontra til sveitserne, men Elverum er med hjem. Kadetten setter deretter kampens første fra høyrevingen, Morten Nergaard blir ikke lang tok i armene. Magnus Fredriksen dundrer inn utligningen og er dermed sesongens første målscorer i Champions League for Elverum, før André Lindboe kontrer inn 2-1.

Magnus Fredriksen fortsetter å jobbe, gir Elverum en straffe og André Lindboe er sikker som banken, 3-2 til Elverum etter drøye 5 minutter. Kampens første 2 minutter følger deretter til Kadetten, og Kevin Gulliksen klister ballen langs nærmeste stolpe 4-2 til Elverum.
Magnus Fredriksen er ny i Europa men vet å rundspille sveitsere, vakkert innspill til Orri Jonsson gir straffe, og André Lindboe er fortsatt sikker som banken 5-3 på 8 minutter. Manuel Liniger reduserer for Kadetten etter at Elverum kaprer ballen, men roter bort ballen, og der tar ikke lang tid før Liniger utligner til 5-5. Ørsted forsøker å kapre ballen inne på strek, men blir tatt, ny straffe og 2 minutter til Kadetten, men denne ganger blir det rett i stanga fra Lindboe.

Morten Nergaard har funnet formen fra start tre gode redninger på rappen holder det jevnt i det 12 minutter er spilt, men så er Kadetten der og tar tilbake ledelsen i kampen 6-5 i Sveits før Kevin Gulliksen klinker inn sitt andre mål. Kristian Krag Ørsted kommer alt for sent inn i en takling og må finne benken, 2 minutter i det stillingen er 7-6 og 15 minutter er spilt.

Men Elverums andre danske Nikolaj Mehl rydder i forsvar, kaster seg inn i blokk og står imot, André Lindboe får et nydelig oppspill og kontrer inn ny utligning 7-7.  Kadetten øker til 9-7 ved Manuel Liniger, åpent mål og 2 måls ledelse.  Så får Richard Hanisch endelig sin første scoring, på straffe, nesten utenfor men det går, før Kevin Gulliksen er der igjen på kontring og utligner til 9-9. Gulliksen snapper så opp ballen vakkert, løper fra alt og alle og dundrer inn sitt fjerde for kvelden, da tar Kadetten Schaffhausen timeout med 10-9 ledelse til Elverum!

Ny 2.minutter til Kadetten Tominec river Magnus Fredriksen over ende, men Fredriksen lurer inn goalen og 9-11 i Sveits. Orri Jonsson blir nok engang spilt opp av Fredriksen, og nå sitter den for islendingen! 10-12 og Elverum leder når klokka viser 22 minutter av 1. omgang.

Det snur fort i Schaffhausen og vips er Kadetten i ledelsen 14-12, i det 5 minutter gjenstår av 1.omgang, timeout- kortet kommer fra Michael Apelgren. Innspurten av 1.omgang blir tøff for Elverum, men kjemper og lar ikke Kadetten dra ifra for mye, går til pause på stillingen 17-15, og Kadetten må starte 2.omgang med en spiller mindre.

Det er Tominec og Kadetten som setter 2.omgangs første mål, og en ny scoring hakk i hel, før Kevin Gulliksen setter omgangens første for Elverum 19-16. Luka Maros sender ballen hårfint forbi Morten Nergaard og Kadetten er dermed oppe i 20 mot Elverums 16 i det 3 minutter er passert av 2.omgang.

Vegard Bakken Øien har tatt over målvaktsjobben etter en tung kamp hittil for Nergaard, og Bakken Øien er virkelig i modus og varter opp med strålende redninger fra start. 22-19 er stillingen etter drøyt 10 minutter, det er også godt takket være en svært dyktig og løpsfarlig Kevin Gulliksen som er innblandet i alt! Det koker litt for Brannberger hos Kadetten, det ender med 2.minutter og rett etter er det Richard Hanisch som setter sitt fjerde for kvelden. 23-21 og Elverum er for alvor med igjen, så med at Lindboe synes det er helt greit å sende opp en flyver fra sin egen ving til Kevin Gulliksen som vakkert setter den.

Det klabber seg ordentlig til for Elverum i midten av omgangen, sliter med å score og Kadetten slipper litt for enkelt til, plutselig står det 28-23 og Michael Apelgren må ta timeut. Stevanovic i Kadetten målet har funnet formen, det er vanskelig å sette ballen forbi en målvakt som er overalt!
Det blir en tung innspurt for Elverum. Kadetten får alt til å sitte, mens Elverum sliter med å fullføre, da blir det vanskelig å ta innpå selv med en Kevin Gulliksen som løper alt han har og har satt 8 mål i kveldens kamp. Det ender 36-30 i Sveits. Elverums nykommere leverer en god kamp, Gulliksen er uten tvil Elverums beste, virkelig en oppvisning i sin første Champions League kamp, Bakover blir det alt for mange mål, ikke en god dag for Elverums målvakter som må se 36 mål suse forbi og i nettet.

Tap mot en av gruppas antatt sterkeste lag i første kamp, Elverum blir aldri ordentlig farlige når det gjelder, det blir for mye baklengs. Nå er det bare å riste av seg denne kampen, peile inn formen til ny kamp i Eliteserien søndag, da bortekamp mot Bækkelaget står for tur. Deretter venter Halden i Cupen før ny Champions League kamp står for tur i Terningen Arena neste lørdag da Skjern kommer på besøk.

All over henger Elverum greit med i kveld, men holder ikke i 60 minutter!