Hurtigtoget Elverum, fant igjen sporet og vant mot Bækkelaget. – Elverum

Hurtigtoget Elverum, fant igjen sporet og vant mot Bækkelaget.

Gulliksen toppscorer mot gamle lagkamerater!

Det var et heltent Elverum som startet best i Bekklagshallen denne søndagskvelden. Allerede etter 4 minutter hadde de tatt grep om kampen med en ledelse 3-1, men Fabian Sandven reduserte i det han satte inn enn ball bak Morten Nergaard etter god kollektivt spill.

Etter 7 minutter var lagene like langt på stillingen 4-4, men André Lindboe satte inn en sikker scoring bak Henrik Ruud Tovås, og igjen var bortelaget i ledelsen. Begge lag spilte godt fremover, men slet med å sette forsvaret fra starten av kampen. Kun to minutter senere fikk Lindboe muligheten igjen fra straffemerket. Denne gangen økte lynvingen ledelsen til 7-4 til Elverum. Kevin Gulliksen hadde i mellomtiden satt sin første scoring mot sitt gamle lag.

Stiven Thorsteinsson satte sin første scoring for sesongen i det han tricket en leken ball bak en forfjamset Henrik Ruud Tovås i målet til BSK. Elverum ledet på dette tidspunktet 8-5, men to raske kontringsmål like etter på gjorde at Elverum ledet 10-5 etter halvspilt 1.omgang. Bækkelaget ga seg ikke, den gode kantspilleren Tormod Hauane scoret et kjapt mål, og han hadde også muligheten til å redusere til 12-9, men den tidligere Falk-spilleren brant straffekastet. Heldigvis for hjemmelaget fra Oslo så gjorde han det godt igjen i det han satte inn en kontring like etterpå.

Ett godt kollektivt Elverum økte til 16-12 etter at Didrik Linderud fikk æren av å sette ballen bak BSK-målvakten. Kun sekunder etter at han hadde kommet hjem i forsvar vant Elverum ballen på nytt, igjen var det Linderud som satte ballen i mål, denne gangen på kontring. Bækkelaget slet fælt med forsvarsspillet i den første omgangen. Bækkelaget satte tre av omgangens fire siste mål. André Lindboe fikk satt det siste målet sånn at Elverum gikk til pause med en ledelse 18-15.

Det var Elverum som startet den 2.omgangen best. Allerede etter 3 minutter spill så hadde gjestene fra Hedmark økt ledelsen til 20-15 etter at Nikolaj Mehl satte en fin scoring i målet til vertene. BSK fikk en gyllen mulighet til å ta igjen noen mål i det Tine Poklar ble utvist, men på det påfølgende straffekastet brant Fredrik Løvberg. Et forferdelig dårlig straffekast som Morten Nergaard reddet enkelt. Elverum hadde en god mulighet til å øke til seks mål i starten av omgangen, men i stedet var det Bækkelaget som lagde to raske mål. Fredrik Løvberg satte inn en kontring bak Nergaard til stor frustrasjon fra de svartekledde spillerne fra Elverum. Hele benken mente det var tramp, men det ble ikke tatt tak i.

Heldigvis revansjerte både Magnus Fredriksen og André Lindboe seg. Med to kjappe scoringer hver seg, så ledet Elverum 23-18 etter 10 minutter av den 2.omgangen. Bortelaget Elverum gikk for første gang opp i en ledelse på 6 mål etter 13 minutter spill. Kevin Gulliksen hadde en enkel oppgave i det han kontret inn 25-19 ledelse etter godt forsvarsspill av midtforsvaret til Elverum. Elverum økte til en ledelse på hele 8 mål etter 16 minutter av 2.omgangen. Elverum og Nergaard fikk redninger bak i banen, og fremover satt kombinasjonene. Spesielt Kevin Gulliksen var en konstant trussel mot sin gamle lagkamerater.

Mange lag ville klappet sammen helt, men laget til «proppen» ville det annerledes, med tre strake scoringer så lå hjemmelaget under 24-29 da det gjensto 9 minutter av kampen. Bækkelaget fortsatte å kjøre på. Selv om Thrainn Jonsson satte inne Elverum trettiende mål, så klarte ikke Elverum å riste av seg de gule og blå. Med bare 6 minutter igjen hadde Roald Lien sørget for at hjemmelaget lå under kun 27-30. Michael Apelgren kjente nok at BSK nærmet, så han så seg nødt til å ta en timeout. Perfekt taktisk av den gode svenske treneren. Elverum skorte to mål på rad og med bare 3:30 igjen hadde de avgjort kampen. På dette tidspunktet ledet gjestene 32-27.

Elverum vinner tilslutt 36-29 etter at Kristian Krag Ørsted satte de to siste ballene bak vertenes målvakt

Kampfakta:

Bækkelaget-Elverum

Bekkelagshallen

Tilskuere: 604.

Mål Elverum: Kevin Gulliksen 7,  André Lindboe 5, Tine Poklar 4, Alesander Børresen 2, Thrainn Jonsson 2, Nikolaj Mehl 3, Magnus Fredriksen 4, Richard Hansich 1, Didrik Linderud 3, Stiven Thorsteinsson 1, Kristian Krag 2, Jonas Burud 2,

Toppscorer Bækkelaget: Kristian Rammel 8

Takk for kampen. På onsdag møter vi Halden, igjen, denne gangen i Cupen!