Ny skalp i Europa! – Elverum

Ny skalp i Europa!

Nok en seier i Terningen Arena!

Elverum-Gorenje Veljene 29-28(17-14)

Det var knyttet store forventinger til den femte kampen i årets Champions League. Etter to gode kamper kunne Elverum komme likt med lagene som ledet pulje C. Kampen startet med et forrykende tempo og det var gjestene som best i gang. Bakerst for Elverum sto en skadet Morten Nergaard som måtte gå av på stillingen 3-1 til slovenere.

Elverum hadde de siste kampene vist at de holder et god internasjonalt nivå, og med en Magnus Fredriksen i storslag tok Elverum gradvis over initiativet i kampen. Elverum gikk opp i en 9-6 ledelse omkring midtveis i kampen. Didrik Linderud hadde gjort tre mål og har tatt over rollen som straffeskytter på Elverum.

Elverum hadde en god periode inn mot pause, og de hadde muligheten til å stikke ifra, men i stedet for å legge enda et bare baller i nota på stillingen 16-12 så var det gjestene som scoret to kjappe mål og dermed hadde de kontakt igjen. Heldigvis for vertene satte Jonas Burud inn en suser like før pause og lagene gikk til pause på stillingen 17-14 i en omgang som kan karakteriseres som meget god.

Den 2.omgangen ble like spennende som den første. Sju minutter ut i omgangen ledet hjemmelaget med fire mål og Tine Poklar var en av de mest fremtredende spillerne på hjemmelag2t. Poklar som slovener så ut til å storkose seg mot Gorenje Velenje denne kvelden. Gang på gang fintet han ut sine landsmenn og krydret det med noen mål og mange fine assists.

Utover i omgangen fortsatte Elverum å kjøre på, men også Gorenje ville være med på moro. Den 2.omgangen ble så tett og spennende som en håndballkamp skal være. Elverum ledet, men aldri med mer enn 2-3 mål og når slovenerne var helt oppe i ryggen hadde Elverum Bakken Øien i målet som tok de skuddene han måtte ta. Selv om Elverum ledet hele matchen, så hadde de noen problemer med å sette ballen i mål midtveis i 2.omgang. Men med godt kollektivt spill så var det ikke en lang periode uten.

På slutten så økte Elverum til 28-25 og da trodde nok hele Terningen Arena at seieren skulle gå til Elverum, men med kun få minutter igjen så begynte gjestene å spise inn på forspranget. Like før slutt ledet Elverum med to baller og hadde tretti sekunder på å avgjøre kampen. Heldigvis for Apelgren og Co så klarte de helhvite å holde nervene i sjakk. Elverum kunne med det juble for sin tredje strake seier i Champions League.

Elverum – Velenje (Slovenia) 29-28 (17-14)

2270 tilskuere

Mål Elverum: Nikolaj Mehl 5, Didrik Wennberg Linderud 4, Kevin Maagerø Gulliksen 4, Magnus Fredriksen 3, André Lindboe 2, Thrainn Orri Jonsson 2, Jonas Burud 3, Tine Poklar 4, Kristian Krag Ørsted 1, Aleksander Børresen 1.

Toppscorer Velenje: Nejc Cehte 9.

Utvisninger: Elverum 1 x 2 min., Velenje 3 x 2 min.