Seier i første kamp mot Kolstad – Elverum
Raymond Hamar kunne juble for seier sist, kan han få gjøre det samme igjen?

Seier i første kamp mot Kolstad

Elverum-Kolstad 27-26(11-15)

André Lindboe fikk æren av å sette denne semifinaleseriens første mål etter at Børresen skaffet straffe i omgangens første angrep. Etter 6 minutters spill klarte Elverum å skaffe seg et lite overtak innledningsvis. Pujol kommer igjennom blir tatt av Balstad. Balstad som flere ganger innledningsvis hadde vært på etterskudd fikk en fortjent utvisning. Elverum gikk inn i overtallet med 3-1 ledelse etter at Lindboe satte sin tredje scoring.

Erik Toft viste frem skuddarmen for første gang etter 10 minutter. Toft som skal spille i Mors Thy neste sesong banket ballen i krysset etter Elverum hadde brukt god tid i det etablerte angrepet. Selv om Elverum tidlig fikk et lite grep om kampen, men Petur Palsson reduserte til 4-5 for Kolstad. Men en spillesugen Pujol skaffet nok et straffekast som Lindboe enkelt tricket forbi Patrick Bols i målet til trønderne.

Lindboe gjorde en god kamp!

Etter 16:30 utlignet Kolstad og Mishels Liaba til 7-7 i Terningen Arena. Dette var Liabas første scoring i kampen. Men Jonas Burud kliner inn en helt fantastisk underarm som igjen førte Elverum opp i ledelse. Bols i målet til Kolstad er nok fortsatt glad for at den ballen ikke traff han.

Bortelaget fra Trondheim gikk for første gang opp i ledelse i kampen etter 21 minutter. Adrian Aalberg rullet ballen over hodet til Nergaard etter 20:45 spilt. Heldigvis for Elverum satte Tamas Ivanscik utligningen umiddelbart etterpå.

Raymond Hamar måtte ta sin første timeout etter 22 minutter. Kolstad ledet på dette tidspunktet med to mål og Elverum kunne virke litt rystet. Heldigvis fikk Elverum mål i angrepet rett etterpå. Lindboe var sikker som banken i den første omgangen for Elverum.

I en omgang som faller veldig i kvalitet for Elverums sin del så er det Kolstad som går i en ledelse med 4 mål. Elverum klarte ikke å gjøre det de hadde blitt enige om i starten av omgangen. Kolstad straffer Elverum veldig i de angrepene Elverum ikke klarer å omsette i mål. Heldigvis tenner Mehl et lite håp i det han satte en ball direkte i mål på frikast. Stillingen til pause var 15-11 til Kolstad.

Etter 5 minutter av 2.omgang var stillingen det fortsatt fire mål i mellom lagene. Begge lagene hadde satt to baller hver i nota. Elverum og Morten Nergaard hadde endelig fått ett par redninger, og publikum øynet et bitte lite håp om seier.

Elverum spiser inn 2-3 mål i et overtall. Først satte Nergaard ballen inn i det åpnet målet, og like etter gjorde Ivanscik det samme. Stian Gomo måtte ta en timeout for å snakke med sine gutter på ledelse 18-16 til Kolstad.

Etter 10 minutter av den 2.omgangen var stillingen 19-17 til gjestene fra Trondheim. Men like etterpå satte en for dag god Ivanscik reduseringen til målet bak. Tamas Ivanscik satte også inn utligningen til 19-19 etter bare 42 minutter. Elverum var igjen inne i kampen etter å ligget under med fem på det meste.

Lagene slet i en periode med å hindre scoringer og begge lag kom veldig lett til. Med kun 15 minutter igjen å spille var stillingen 22-21 til Kolstad etter at Truls Moe Fjeseth satte inn en straffescoring på Morten Nergaard.

Josef Pujol sørger nok en gang for at Elverum kommer likt med Kolstad etter 48 minutter. En fantastisk finte som gjør at Lasse Balstad ikke henger med. Med bare ti minutter igjen gikk Elverum opp i ledelsen igjen, men et godt skudd av Liaba sørget for at lagene igjen var likt. Kolstad gikk igjen opp i ledelsen etter at Fjeseth satte ballen i mål fra straffemerket.

Kolstad hadde flere muligheter til å gå opp i en ledelse på tre mål, men det ville seg ikke for trønderne ved de første anledningen. Heldigvis for de røde så var ikke Elverum veldig gode i denne perioden. Masse tekniske feil og skuddbom gjorde at Kolstad burde ha reist ifra med 6-7 minutter igjen å spille. André Lindboe sørger igjen for at Elverum hadde muligheten til å ta kampen med nok en scoring fra straffemerke med bare tre minutter igjen. Kolstad ledet 26-25 på dette tidspunktet.

Tamas Ivanscik sørget for utligning like etterpå, og i det Nergaard reddet ett skudd fra Liaba med bare minuttet igjen. Elverum tok sin siste timeout med bare 29 sekunder igjen. Elverum satte ballen i mål med bare 14 sekunder igjen. Kolstad klarte ikke å få en god sjanse i siste angrepet, og Elverum tok en litt ufortjent seier i Terningen Arena.

Tamas Ivanscik, André Lindboe og Josef Pujol leverte gode prestasjoner for Elverum!