Surt tap mot Arendal – Elverum

Surt tap mot Arendal

Håndballkampen som hadde det meste endte i et surt 31-30 tap mot ØIF Arendal.

Elverum-Arendal 30-31(15-16)

Etter en fin start på kampen med en ledelse på 2-0, så svarte gjestene ganske raskt med to kjappe scoringer med bare 20 sekunders mellomrom. I det etablerte spillet slet Arendal i starten av kampen, og Elverum var på sin side gode i det etablerte forsvarsspillet. Etter de to målene til Arendal var det Magnus Fredriksen og Richard Hansich som sørget for at Elverum ledet 4-2 etter 8 minutter spill.

Etter 12 minutter så var lagene likt på stillingen 6-6. Arendal straffet Elverum godt i kontra- og ankomstspillet, og bakerst sto Uros Tomic godt for gjestene. Morten Nergaard slet innledningsvis å komme seg inn i kampen. Magnus Fredriksen startet godt for Elverum og allerede etter femten minutter scoret han sin fjerde scoring i kampen. Elverum ledet 8-7 etter 15.minutter.

André Lindboe satte inn sitt andre straffekast for kvelden i det han utlignet til 10-10 etter 19 minutters spill. Tine Poklar var et mareritt for Sondre Paulsen i den 1.omgangen. Hver gang Paulsen ble isolert alene mot sloveneren, så satte Poklar fart og ofte vant han duellene 1 mot 1.

Elverum hadde en helsvart periode etter utligningen til 10-10, og bare 2 minutter etterpå så ledet Arendal 13-10 etter tre enkle tekniske feil. Apelgren la selvfølgelig det grønne kortet etter denne perioden. Elverum gikk tilbake til det laget som startet kampen etter timeouten.

Med sin fjerde straffescoring på like mange forsøk så sørget Lindboe nesten alene for at Elverum var inne i kampen. Etter å ha ligget under 14-10, sørget kantspilleren for litt ro i rekkene med to scoringer. Uheldigvis for Elverum gjorde en god Josip Vidovic mål i det påfølgende angrepet sånn at gjestene ledet 15-12 etter 27 minutter.

Inn mot pause er August Pedersen både uheldig og udyktig. Først brenner han alene mot keeper og etter det løper han noe klønete i ryggen på Richard Hansich sånn at han får en utvisning helt på slutten. Elverum benyttet muligheten til å bare være målet bak i det pausesignalet skrek utover Terningen Arena. Arendal ledet 16-15 til pause i en fartsrik håndballkamp.

Den 2.omgangen startet jevnt, som den første. Jesper Munk Johanson hadde en meget god kamp for gjestene, og sørget for at Arendal ledet 18-17 tidlig i omgangen. Men Elverum og Richard Hansich sørget noen minutter senere for at Elverum var likt på stillingen 19-19 etter 35 minutters spill.

Lagene kjempet en intens og jevn kamp om å ta føringen i kampen. Den 2.omgangen var en fysisk, tøff kamp mellom to lag som virkelig ville vinne. André Lindboe satte sitt første spille mål i det han utlignet til 21-21 etter 42 minutter. Like etter hadde Tine Poklar muligheten til å sende vertene i ledelse, men en god redning av Uros Tomic sørget for at lagene var likt. Like etter satte Sondre Paulsen inn sitt andre straffekast i kampen.

Med bare 15 minutter igjen hadde Arendal føringen i kampen. Richard Hansich ble korrekt utvist etter en duell med Martin Lindell og Arendal benyttet overtallet til å gå opp i en ledelse. Heldigvis sørget Kevin Gulliksen at det var balanse i regnskapet med en fin scoring for Elverum.

To kjappe scoringer av Richard Hansich sørget for at denne håndballthrilleren igjen skiftet lag som ledet kampen. Med to scoringer fra midtsektoren sørget svensken for at Elverum ledet 26-25 mot gjestene fra Arendal med bare 11 minutter igjen av kampen.

August Pedersen fikk sin tredje utvisning etter 51 minutter etter at han var for tøff i en duell med Kevin Gulliksen i kontra. Gulliksen satte ballen i mål i den duellen og Elverum ledet 27-26 og hadde muligheten i overtall med bare 9 minutter igjen. Elverum klarte ikke å sette ballen i mål i overtallet og det ebbet ut med 0-0 i den perioden.

Elverum og Gulliksen gikk nok en gang opp i ledelsen etter 54 minutter. Josep Vidovic hadde i mellomtiden utlignet, men Gulliksen sørget for at Elverum gikk inn i kampen 6 siste minutter igjen å spille. I samme situasjon ble Josep Vidovic utvist i to minutter. Denne perioden klarte heller ikke Elverum å vinne. Denne gangen tapte de 1-0 etter at Martin Lindell skorte etter et gjennombrudd.

Eirik Heia Pedersen sendte gjestene opp i ledelse 30-29 med bare tre minutter igjen å spille. I angrepet etterpå for Elverum sin del får de en brøyt etter godt kollektivt ankomst spill. Magnus Fredriksen håper inn i Sondre Paulsen på gjestenes kant. Dermed fikk Arendal muligheten til å gå opp i en ledelse med to mål med under to minutter igjen. Arendal og Sondre Paulsen satte ballen i mål bak en forfjamset Morten Nergaard med bare 1:30 igjen å spille.

André Lindboe sørget for fornyet spenning fra straffemerket, men dessverre for Elverum misset Gulliksen muligheten til å utligne. Men Arendal klarte ikke å holde ballen ut, så Børresen fikk den aller siste muligheten til å avgjøre, men den lange strekspilleren satte ballen i stolpen i kampens siste sekund.

Arendal vant fortjent 31-30 etter en jevn og kul kamp.

Toppscorer Elverum: Kevin Gulliksen og André Lindboe med 7 mål hver.

Toppscorer Arendal: Jesper Munk Johanson med 8 mål.

Vi skal reise oss mot Ademar Leon på søndag!