Poklar og resten av guttene håper du kommer på søndag

Vi er nære en skalp ute i Europa.

Det ble dessverre tap 18-17 i Makedonia

HC Metalurg-Elverum 18-17(8-7)

I gårsdagens kamp borte i Europa fikk Elverum en meget tøff åpning i Skopje. I starten av kampen fikk de 17-20 tilreisende supporterne fra Elverum se et lag som satte to kjappe baller bak Metalurgs gode målvakt Darko Arsic. Det var ikke uventet at Champions League spesialisten André Lindoe som startet ballet. Like etterpå satte Erik T. Toft sitt eneste for kvelden. Lagene fulgte hverandre tett de første 10 minuttene av kampen. Selv om Elverum bevisst prøver å spille 7 mot 6 i angrep så hadde de store problemer med å score mål.

Det tok ikke mer enn 12 minutter av oppgjøret før vår viktige linjespiller Petter Øverby pådro seg sin andre utvisning, en utvisning som så litt billig ut. Heldigvis for Elverum og kampen påvirket ikke dette kamputfallet så mye. Øverby klarte å holde seg i skinnet de siste 45 minuttene.

Bakover på banen spilte Elverum tidvis helt glimrende. Selv om Elverum kun har klart å sette 4 baller fremover etter 22 minutter så har de bare sluppet inn 7 mål. Morten Nergaard gjør mange redninger, og et langsomt Metalurg sliter veldig med å komme seg til avslutninger. Når de først kommer til det er det deres storscorer Filip Taleski som skal gjøre det. Den unge midtbacken gjør det også med suksess.

Michael Apelgren prøver å bytte ut hele backrekka uten å få den responsen han er ute etter, og det tok ikke lang tid før de Toft, Pujol og Mehl kom inn igjen på banen. En fin sluttspurt av Elverum gjorde at de kun lå under 8-7 til pause. Det siste målet Elverum satte inn minnet veldig om målet som sikret poeng hjemme mot Baia Mare. Lindboe fikk muligheten fra død vinkel, og på en helt vill måte klarte han å tricke ballen rundt føttene på en ellers solid Arsic.

I starten av de 2.omgangen så man helt tydelig hva som ble snakket om i pausen. Elverums trenerteam har sett det publikum har sett. Elverum måtte opp i tempo for å få de lette scoringene i ankomst og kontra. Det starter helt ok, men det er vertene som reiser litt ifra. I det Metalurg ledet 12-9 etter 11 minutter av den 2.omgangen. Og Taleski har scoret hele 9 av målene.

På dette tidspunktet er det litt kritisk, men Vegard Øien kom inn i målet og gjorde en solid strafferedning. Keeperne til Elverum var nesten på nivået til vertens målvakt Arsic. På andre siden setter André Lindboe Elverums første av fire straffekast. Elverum kjemper seg inn igjen til 14-14, det er Nikolaj Mehl ruller ballen rolig over hodet til Arsic. I angrepet etterpå flyr Lindboe inn nok en scoring for Elverum. Tross mye skuddbom så ledet Elverum 15-14 i Skopje med ca 10 minutter igjen.

Ytterst til høyre får Ivanscik to gode muligheter til å sette ballen i mål for gjestene fra Elverum. Men ungareren med erfaring fra Final4 har virkelig ikke dagen. Med hele 5 skuddbom blir han byttet ut til fordel for Burud. Heller ikke Linderud traff på sine muligheter i denne kampen. Det virket som om Arsic spiste opp all selvtilliten de har bygd opp så langt i sesongen.

Elverum fikk muligheten til å utligne til 17-17 da det gjensto 1.15 av kampen. Men den planlagte flyveren fra Pujol til Lindboe fungerte ikke i det heletatt. Timingen var dårlig og vertene fikk muligheten til å avgjøre. Heldigvis for oss gjør også Metalurg en teknisk feil og Elverum fikk en siste mulighet i angrep. Denne muligheten griper de, og det var Pujol som satte sin inn ballen for Elverum med sin eneste scoring for kvelden. Dessverre for Elverum setter Taleski inn sin 13. scoring like etterpå og avgjør kampen for Metalurg.

I manges øyne så burde kanskje Elverum gjort noe for å stoppe en spiller som scorer 13 av 18 mål i kampen. Kanskje Frimerke? 5-1 mot han? Men håndball er mer komplekst enn som så. Hadde Apel&co tatt han ut av kampen med frimerke så hadde ikke forsvaret til Elverum vært like solid. Med kun 18 mål bakover gjør Elverum en helt fantastisk kamp defensivt. Det er bedre at en spiller scorer 13 enn at alle spillerne på motstanderlaget melder seg på i kampen.

Hvorfor velger Elverum å score mål når det er igjen 25 sekunder? I en kamp der Elverum kun har scoret 16 mål på 59 minutter var ikke Elverum i posisjon til å ikke ta de mulighetene som dukker opp. I det Pujol kommer alene med keeper så må svenske sette ballen i mål. Uheldigvis klarer vi ikke å demme opp i det siste angrepet til Metalurg. Hadde mange spillere hatt dagen fremover så burde vi nok spilt lenger, men sett utfra dagens kamp så var det riktig valg av Pujol og Elverum.

Det mest positive er at vi i Elverum er meget skuffet når vi taper borte i Europa.

Neste kamp er allerede på onsdag mot Falk Horten. Et lag vi tapte med hele 9 mål mot i Holtanhallen sist vi møtte de. I Champions League får vi besøk av det russiske storlaget Medvedi på søndag.