Videre i EHF-cup – Elverum

Videre i EHF-cup

Elverum beseiret israelske Maccabi Rishon Lezion over to kamper i helga og tok seg videre til 3.runde i EHF-cup.

Elverum hadde ikke mye informasjon om israelske Maccabi Rishon Lezion før lagene møttes lørdag ettermiddag. Likevel var det klart at de hadde den aldrende stjernen Milorad Krivokapic i troppen. Hjemmelaget sjokkerte israelerne i starten av kampen og ledet på det meste 9-2. Det var tydelig at gjestene ikke hadde forstått hvilket nivå nordmennene hadde inne. Gjestene kom seg etterhvert mer med i kampen og var kun fire mål bak i andre omgang, men en solid sluttspurt fra vertene sørget for at Elverum kunne juble for seier 36-28. André Lindboe var kampens gigant med hele 13 scoringer.

Allerede søndag var den avgjørende kampen mellom de to lagene. Med Krivokapic ute med magesyke, var det et raskere og mer fotrapt lag Elverum møtte på søndag. Israelerne hadde fått orden på sitt eget forsvarsspill og nektet Elverum å lage mer enn to mål de første drøye 15 minuttene. Hjemmelaget satte likevel opp et godt forsvarsspill og tok inn noen mål før pause. Da ledet Maccabi 11-9. Elverum bestemte seg for å endre spill og være mer direkte på mål i andre omgang. Det resulterte i at de kunne kneppe inn på israelerne og etterhvert ta seg forbi. Til slutt kontrollerte de inn seier 29-24 og avansement til 3.runde i EHF-cup med 65-52 sammenlagt.

Trekningen til 3.runde vil være tirsdag 21.oktober.