Viste fremgang – Elverum

Viste fremgang

Elverum deltok i helga på Halden Topphåndballs eliteturnering; Grimsrud cup. Det ble spillt tre kamper på tre dager og laget viser fremgang.

Alingsås var Elverums motstander fredag kveld. De svenske mesterne, som om ikke lenge skal ut å spille Champions League, er også arrangør av turneringen Elverum skal delta på neste helg. Alingsås tok tidlig tak i kampen og var gjennom hele første omgang foran Elverum med et par mål. Mot slutten av omgangen fikk de et par lette mål til som gjorde at de ledet 16-11 til pause. Elverum fikk en mareritt-start på andre omgang og svenskene gikk rett opp i 19-11 etter kun noen få minutter. Elverum satte inn en sluttspurt siste 20 min og var få minutter før slutt kun målet bak svenskene, men Alingsås holdt helt inn og vant 29-27.

Haslum sto på motsatt banehalvdel lørdag. Elverum skulle revansjere tapet på Tynset, men det var Haslum som hadde initiativet i første omgang. Jørgen Bakke gjorde en god omgang i mål, men kunne ikke hindre at Haslum ledet 13-11 til pause. Elverum slet også denne kampen, i starten av andre omgang. Haslum ledet på det meste 21-14, men også denne gang fikk Elverum satt i gang en ordentlig sluttspurt. Som fredag var det forsvaret som ikke hang helt sammen for de hvite og svarte, men etter noen justeringer kunne Michael Apelgren utligne til 32-32 tre sekunder før slutt.

Halden var motstander søndag, når kampen om 3.plassen skulle avgjøres. Før kampen ble det fokusert mye på forsvarsspillet og dette bar første omgang mye preg av. Elverum fikk satt opp et godt forsvarsspill og Halden måtte stå lenge i angrep. Vegard Bakken Øien plukket mye av det som kom gjennom forsvarsmuren og kunne til slutt notere seg for en redningsprosent på over 50. Til pause ledet Elverum 12-11. I pausen bestemte laget seg for å klare å omgjøre det gode forsvarsspillet i flere ankomstmuligheter. Elverum dro sakte, men sikkert fra og kunne til slutt sikre seieren med resultatet 30-22.