Barthold om å møte erkerivalen igjen

Tidligere Haslum-spiller Sebastian Barthold har spilt mange kamper mot Elverum. Nå skal han få møte «erkerivalen» igjen, denne gang i Champions League med sitt Aalborg.

Elverum Media har tatt en prat med den sympatiske venstrekanten, som innrømmer at kampene mot Elverum har vært – og kommer til å bli spesielle.

Det blir noe spesielt. Er noen år siden jeg sist spilte mot Elverum, og jeg har jo gjennom min tid i Haslum knyttet en del følelser rundt det å møte Elverum. For min del gleder jeg meg til å spille i Norge, og er spent på å se den oppmerksomheten Elverum vil få gjennom CL, forteller den 27 år gamle kantspilleren.

Barthold er også klar på at det kan bli tøft for Elverum i selskap med topplagene i Gruppe A.

At Elverum har kommet inn i gruppa, må jeg si er fantastisk for norsk håndball. At det er Elverum, er jeg som gammel Haslum-spiller mindre fornøyd med, he-he. Jeg tror Elverum kan få det veldig tøft mot de beste lagene, men kan på gode dager slå de på nedre halvdelen. Elverum har jo selv vist tidligere at de kan slå et lag som Montpellier. Tror det skal bli tøft med avansement, men jeg vet at Elverum er et ekkelt lag for mange å møte i de dype skoger. Med litt klaff, så er ingenting umulig. Man skal jo bare være bedre enn to andre lag, sier Sebastian.

Mange lurer også på hva Barthold tenker om eget lag sine sjanser, og Barthold er optimist på Aalborgs vegne.

– Vi har jo ikke hatt en målsettings-prosess innad i laget enda, men vi kommer nok til å bli enige om avansement videre fra gruppa er målet. Vil i utgangspunktet si at PSG, Barcelona, Flensburg og Pick Szeged skiller seg ut som topplagene. Og så vil det være 4 lag som kjemper om de to øvrige plassene. Vi har hatt en svært god hjemmebane sist sesong, og håper det skal bli vanskelig å hente poeng for de lagene rundt oss der. Samtidig er vi klar over at det kan bli tøft i lignende kamper ute. Vi var i CL for 2 sesonger siden, hvor vi overrasket med noen gode resultater mot topplagene. Det håper vi på å gjenskape.

Dansk liga er en av verdens beste, og mange danske lag har slitt med kombinasjonen mellom liga og CL. I år er for eksempel Skjern og BSV ikke med i CL. Barthold tror det er sammensatte grunner til dette, og håper Aalborg ikke går i de samme «fellene».

– Med så mange gode lag i den danske ligaen, har man aldri råd til å ha en «off-dag». Med et tett kampprogram, ser man at de lagene som har vært i CL noen ganger snubler i hjemlige liga grunnet skader, ressurser eller bare trøbbel med å omstille seg mellom kampene. Jeg synes vi har en fin, bred tropp i Aalborg, så det blir viktig å veksle på ressursene og kjenne til våre egenskaper og «roller» i laget. Blir spennende å se hvordan vi takler det, sier Barthold.

Hva så med egne prestasjoner? Barthold har imponert i Aalborg-drakta, og kan kalle seg både regjerende cupmester, seriemester og sluttspillmester med det danske storlaget.

– Man har jo lyst til å bli bedre for hver sesong. Jeg hadde en fin sesong sist, med seier i cupen, grunnspillet og sluttspillet. Blir vanskelig å toppe det. Men håper å stå igjen med en tittel til neste sommer og ha utviklet meg videre. Tror at det blir viktigere en noen gang med å være flink til å ta vare på kroppen med et så tungt kampprogram, avslutter 27-åringen.

Vi ønsker Sebastian god sommer, velkommen tilbake til de dype skoger – og takker for at han tok seg tid til å snakke med oss midt i ferien!