Deilig seier i Østfold – Elverum

Deilig seier i Østfold

Etter en jevn start dro vi ifra og sikret to viktige poeng borte mot Halden.

Halden-Elverum 26-34

Elverum startet kampen best og ledet tidlig 2-0 over Halden etter scoring av Børresen og Fredriksen, men Halden slo hardt tilbake. Etter sju minutter ledet hjemmelaget 3-2 etter en fantastisk avslutning av Sander Torbjørnsen. Fra død vinkel satte han ballen helt oppe i krysset, bak Morten Nergaard.

Etter 10 minutter satte Aleksander Børresen inn sin tredje scoring for kvelden. Magnus Fredriksen vartet opp med gode prestasjoner som ble avsluttet med innspill til en bevegelig Børresen inn på linjen. Stillingen var 4-4 på dette tidspunktet.

Elverum gikk opp i en ledelse 7- 6 etter 15 minutter. Magnus Fredriksen som var den desidert beste spilleren til Elverum i starten av kampen var både lur og god i det han utnyttet slapt forsvarsspill fra Halden. Like etter økte Elverum ved Morten Nergaard, keeperen satte ballen i mål fra egen målgård etter en av mange gode redninger.

Richard Hansich økte Elverums ledelse opp til 11-7 etter at han fintet ut Thomas Solstad. Elverum var meget aggressive bakover og helt bakerst var det tydelig at Morten Nergaard var på jobb. Gang på gang hadde kapteinen til Elverum meget gode redninger bakerst.

Elverum fikk muligheten til å øke til fem mål etter at en målløs Bilov-Olsen skjøt fra en håpløsvinkel over André Lindboe. Etter 24 minutter hadde den ellers så gode bakspilleren 6 skudd og 6 bom mot Morten Nergaard. Like etter økte Elverum ved Magnus Fredriksen etter en fantastisk flyver fremover i banen.

Elverum hadde muligheten til å øke til 15-9, men i stedet var det Halden som scorte to kjappe mål og etter 26 minutter ledet Elverum 14-11. Heldigvis klarte Jonas Burud å sette inn ett mål så Elverum ledet med fire igjen i det det var 3 minutter igjen av omgangen.

Elverum gikk til ledelse på stillingen 17-13 etter at de satte omgangens to siste scoringer. Først var det Håkon Ekren som fintet seg igjennom i undertall, etterpå var det Richard Hanisch som var utrolig frekk i det han først snappet en kontringsball, så skjøt han ballen i åpent mål fra egen banehalvdel.

Det var Halden som startet den 2.omgangen. Selv uten Victor Skillhammer, som måtte ut med skade, så var det vertene som spiste innpå Elverum. Etter 6 minutter så ledet Elverum 20-18 etter at både Morten Nergaard og forsvaret ikke gjorde en god nok jobb.

Etter 10 minutter av 2.omgang fikk Haldens toppscorer sin første scoring i kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet med 4 mål og det var en veldig viktig scoring for vertene som kjempet hele kampen for å komme opp på samme antall mål som Elverum.

Rasmus Bech holdt Halden inne i kampen etter at han hadde en meget viktig redning på en straffe av Lindboe. Stillingen etter 16 minutter i kampen. Minuttet senere var en veldig viktig periode i kampen. Elverum hadde muligheten i overtall i 2 minutter. I første angrepet gjorde Elverum et heldig mål ved Tine Poklar etter at Gulliksen hadde en litt upresis kontringspasning. Men Halden gjorde også ett mål i overtallet til Elverum. Heldigvis satte Lindboe inn en ledelse 27-23 til Elverum med 11 minutter igjen.

Da det var igjen 6 minutter av kampen satte Aleksander Børresen inn sitt femte mål i kampen og Elverum ledet 30-25 mot Halden. Halden fikk også en utvisning like etter og da var det gjort til Elverums fordel. Kevin Gulliksen satte inn 32-26 til Elverum med kun minutter igjen.

Elverum vinner til slutt 34-26 i denne toppkampen.

André Lindboe ble toppscorer med 7 mål. Morten Nergaard ble fortjent kåret til banens beste spiller.

Neste kamp er allerede på lørdag. Vi håper på ny seier mot Bækkelaget.