Elverum kjempet som løver i Polen, men klarte ikke overliste Wisla Plock! – Elverum

Elverum kjempet som løver i Polen, men klarte ikke overliste Wisla Plock!

Elverum truet polakkene, men det ble et hederlig tap i Polen. Wisla Plock - Elverum 30-28 (17-15)

Elverum kom til Polen og Plock med fire strake seiere i bagasjen, klare for å møte Wisla Plock som sto ubeseiret på hjemmebane før denne lørdagskampen!
Med over 80 elleville Elverumssupportere på tribunen var det duket for en skikkelig storkamp i Polen.

Elverum starter med ballen denne lørdagen, men blir dømt for brøyt i første angrep, dermed er det Plock som setter kveldens første mål i dette oppgjøret. Elverum starter med Westby, Fredriksen, Poklar, Sandell, Gudjonsson, Langaas og Nergaard!
Sandell viser flotte detaljer i angrep og blir tatt, det blir straffe og 2.minutter til Sulic, og Simen Holand Pettersen setter Elverums første borte i Polen.

Søren Tau er dyktig  i forsvar fra start og det samme er Morten Nergaard, tar to baller fra Plock og Elverum kan ta ledelsen, og det gjør Endre Langaas somo vipper ballen over Plock-keeperen, Plock er fulltallige og nå er kampen for alvor igang. Plock utligner, før Fredriksen dundrer inn 2-3.  6  minutter ut i 1.omgang er det 3-3.

Fredriksen setter en ny for Elverum, og når gutta står opp i forsvar blir det kontring, Endre Langaas tar Elverum opp i tomålsledelse 3-5! Plock utligener, men så er Fredriksen der igjen med sitt tredje og 4-6 , før Gudjonsson er på en rask overgang og sender Elverum opp i 4-7.
Det presser Plock ut i timeout, det nytter ikke når Nergaard er påskrudd og Langaas er i from setter 4-8 før Plock reduserer ved Sulic.

Sandell drar seg igjennom igjen  denne gangen på motsatt side og scorer, samtidig blir det ny tominutter til Plock, og Elverum leder med tre etter 14.minutter, før Plock igjen reduserer til 7-9. Det er midten til Elverum som får det best til framover fra start, Fredriksen, Sandell og Langaas har satt ut Plock forsvaret gang på gang. Poklar får 2.minutter for å holde igjen et kontringsforsøk fra Plock, samtidig fullfører Plock kontringen og setter 9-10 før de får en ny sjanse og utligner til 10-10 etter 18:30.

Det er Plock som er tilbake i føringen og dundrer inn 11-10, dermed tvinger Michael Apelgren til å legge timeoutkortet. Elverum scorer på første forsøk, men så kladder det litt i angrepsspillet igjen, og Plock får muligheten til å øke på to ganger til 13-11, før Plock pådrar seg ny 2.minutter etter at Dazsek drar ned Fredriksen som forsøker komme seg igjennom.

Det lugger litt i midten for Elverum nå, men da er Gudjonsson med på notene og setter flere på rappen fra vingen. Med 5 minutter igjen av omgangen står det 14-13 på talva. Plock scorer igjen før Fredriksen ruller opp en flyver til Gudjonsson, som dundrer den inn i kassa. Det hjelper lite når det rakner bakover, Plock får komme til alt for lett på slutten av omgangen. Heldigvis for Elverum roter også Plock litt i det de kan gå opp til en tremålsledelse, dermed kan Poklar redusere til 16-15, før Plock avslutter omgangen med en suser. Det er dermed 17-15 til pause i Polen.

2.omgang åpner med Plock-scoring før Elverum og Gudjonsson er der igjen. Nå har også Tine Poklar begynt å utfordre framover, men det er igjen en god del arbeid bakover for å kunne komme innpå det polske laget. Westby får sin mulighet til å sette kveldens første og holder Elverum inne i kampen, men det er alt for store rom i forsvaret til å stå imot et kollektivt Wisla Plock.

7 minutter ut i omgangen har Elverum fått satt forsvaret bedre, Gudjonsson kan gå på konting. Den sitter og det står 21-20, en skikkelig smell på Gudjonsson i den situasjonen som må av banen et lite øyeblikk. Elverum jobber hardt, og gir seg ikke. Fredriksen igjennom igjen, blir tatt og får straffe og 2.minutter til Plock, men Pettersen setter den rett på keeper. Den går ut til innkast og Sandell utnytter neste sjanse, reduserer til 22-21.

Lagene følger hverandre tett halvveis i 2.omgang. 24-23 og Plock gjør målvaktsbytte. Nå har Elverum muligheten til å utligne og tar timeout. Plock står på i forsvar, men til slutt kommer Fredriksen seg fri og utligner til 24-24. Det er Elverumsingene på tribunen som er blitt hørt så langt i kampen, og med 13 minutter igjen etterlyser Plock liv fra sine egne, det får de og de er nå oppe i 26-24.

Poklar fortsetter å gå på i angrep, dermed får Dazsek og Plock igjen en 2.minutter, men Elverum er alt for raske til å skyte i påfølgende angrep, heldigvis er også Plock litt heite og Elverum får en ny sjanse til å redusere, og de gjør det med glans! Burud setter opp en prima flyver til Fredriksen som reduserer til 26-25, og nå tar Wisla Plock timeout med drøye 10 minutter igjen!

Polakkene skrur opp trykket til maks nå, og går opp til 28-25, en krevende oppgave for Elverum å ta seg tilbake i kampen når også Plock-keeperen står som en vegg! Elverum gir seg derimot ikke, Sandell igjennom får straffe og Westby setter den kontant i kassa 28-26. Tine Poklar drar seg igjennom og setter 28-27, med 5 minutter igjen. Det er full match igjen i Polen og Morten Nergaard redder Plocks neste forsøk! Så er Poklar igjen nære ved å utligne med den går i stolpen og ut.

57 minutter er spilt i det Elverum igjen brenner et forsøk på å redusere, Plock kan øke til tremålsledelse igjen og tar sin siste timeout. Scoringen kommer og det er 30-27, men det er umulig for Elverum å hente igjen polakkene nå, Elverum med brøyt og 1 minutt igjen i det Plock går opp i angrep, og bommer. Det hele avsluttes med straffe til Elverum og Westby setter 30-28, og Elverum taper igjen med 2 mål mot polakkene.

Elverum fighter og fighter, men slipper Wisla Plock litt for langt foran til å kunne snu det til seier i kveld, nok en gang en hedelig prestasjon mot et europeisk topplag Drømmen om avansement lever fortsatt for fullt for Elverum, men hele 3 runder igjen! Ingenting er avgjort! Kampen mot Dinamo Bucuresti blir kjempeviktig, og da trenger gutta deg på tribunen for å ta ut maksimalt!

Elverums toppscorer i kveld ble Sigvaldi Gudjonsson med sine 7 mål. Se all kampstatistikk HER!

I kveld er vi stolte, og neste søndag skal vi stå #SammenForElverum i kampen om nye høyder!