Elverum sikret to poeng mot Fyllingen – Elverum

Elverum sikret to poeng mot Fyllingen

Elverum-Fyllingen 31-29 (18-13)

Lagene startet jevnt denne onsdagskvelden i Terningen Arena. Etter 10 minutter hadde Elverum tilrevet seg et lite overtak ved å lede 6-4. Endre Langaas satte enkelt inn en ball fra linjeposisjonen. Etter dette satte Elverum opp tempoet i kampen, og da hang ikke Fyllingen like godt med.

Elverum raste av sted og ledet hele 11-6 etter 19 minutter. Mye av årsaken til at vertene dro i fra var at Fyllingen pådro seg mange utvisinger. Ikke bare var de for seint i taklingene, men gjestene fikk også en utvisning for munnbruk og en for feil bytte. Hjemmelaget kunne og kanskje burde ledet enda mer, men en del bomskudd gjorde at Fyllingen fikk muligheten til å komme inn igjen i kampen.

De neste minuttene tilhørte de blå fra Bergen. Med tre scoringer på rad var laget til Andreas Gjeitrem bare tre mål bak noen minutter senere. Men igjen var det utvisninger som ødela litt for gjestene. For inn mot pause viste Elverum at de hadde mer å spille på.

Spesielt Thrain Orri Jonsson var markant i rykket som gjorde at Elverum kunne gå til pause på stillingen 18-13 etter at Fyllingen satte det siste målet i omgangen. Islendingen hadde tre mål på tre skudd fra sin linjeposisjon i den første omgangen. En annen som gjorde sine saker bra var Elverums andre islending, Sigvaldi Gudjonsson. Kantspilleren noterte seg for fire mål på de 16-17 minuttene han var på banen.

Den andre omgangen blir rene transportetappen for hjemmelaget som hviler Magnus Fredriksen, Endre Langaas, Sigvaldi Gudjonsson og Tine Poklar i store deler av omgangen. Elverum ledet tidlig med 7 mål og Fyllingen klarte aldri helt å kappe innpå i starten av omgangen. Nevnte Langaas fikk satt en ball etter ni minutter og da var kampen nærmest avgjort.

Selv om Mario Matic satte 3-4 raske scoringer med kun en scoring for Elverum så ble aldri hjemmelaget stresset i denne kampen. Håkon Ekren, som gjorde en veldig god kamp, styrte spillet og satt sine lagkamerater opp i gode muligheter som de som regel satte i mål.

Uttover omgangen vekslet Elverum på å lede med alt fra 8 til 4 mål, men laget virket veldig komfortable inn i kampens siste ti minutter. Michael Apelgren valgte å sette inn noen av spillerne som ikke har spilt altfor mye så langt i år, og dermed ble det jevnt på slutten, selv om seieren aldri var truet. Fyllingen kjempet i 60 min og gjorde at Elverum måtte være på hele kampen. Elverum vant tilslutt 31-29 etter en voldsom sluttspurt av gjestene.

Elverums toppscorer ble Alexander Westby og Simen Pettersen med fem mål hver. For Fyllingen satte Mario Matic inn 9 mål. Hele kampfakta finner du her: https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=6792196