Fantastisk laginnsats fikset uventet seier. – Elverum
Krag Ørsted er klar for match

Fantastisk laginnsats fikset uventet seier.

Elverum vinner 30-26 etter en fantastisk kamp mot Ademar Leon.

Abanca Ademar Leon-Elverum 26-30(10-12)

En tøff bortekamp i Spania endte med en historisk aften der Elverum kapret to poeng mot det spanske storlaget Ademar Leon. Kampen startet som forventet med et spansk lag som klemte til for fullt ut av startblokkene. Elverum hadde en opplagt Morten Nergaard i buret som sørget for at spanjolene ikke rykket tidlig ifra. For Elverum brant en del sjanser i starten av kampen. Det var en omgang som skrek etter flere mål, men begge lags keepere hadde en god omgang.

Fremover for Elverum startet Magnus Fredriksen godt, men Elverum klarte ikke å utnytte de mange redningene som de fikk bak i banen. Først etter at Richard Hanisch kom inn så løsnet det litt for de svarte og hvite fra Norge. Svensken startet ikke så godt, men nullstilte enormt raskt. Med noen kjappe scoringer så var Elverum oppe i en 10-6 ledelse etter ca 23-24 minutter spill av den første omgangen. Da hadde nok Apelgren store forhåpninger om å holde den komfortable ledelsen inn til pause, men gode spanjoler klarte å spise innpå så de lå under 10-11 like før pausesignalet ulte ut til de 2500 tilskuerne. Heldigvis satte en god Tine Poklar inn 12-10 ledelse til pause for Elverum.

Den andre omgangen startet godt for Elverum, som tidlig rykket ifra med noen mål til. Men i en periode der  både André Lindboe og Jonas Burud ble utvist samtidig spiste León seg inn i kampen igjen med 16-16 etter elleve minutter av annen omgang. Mange trodde nok på dette tidspunktet at Elverum hadde spilt ut sparesset, men Michael Apelgren dro opp noen joker ut av ermet. Igjen kjempet Elverum seg opp i front, og i det Magnus Fredriksen lekent satte inn en lobb til ledelse på tre mål så begynte til og med vi som var spikret fast foran tven på å få trua på 2 poeng.

Det spanske storlaget prøvde mange ulike forsvarsformasjoner for å komme inn igjen i kampen, men det lykkes ikke. For uansett hva de prøvde på så hadde Apelgren og resten av Elverum fasiten på hånd. Selv på slutten da man tenkte at de kom til å bli jevnt, og at kanskje tilfeldigheter kom til å avgjøre så sto Elverums eneste medaljevinner fra mesterskap med A-landslag frem. André Lindboe ble tungen på vektskålen etter han nærmest på egenhånd punkterte kampen i Elverums favør med tre raske scoringer. Elverum hadde god kontroll i store deler av den andre omgangen. Sterk kollektiv lagseier der keeper Morten Nergaard står frem som den store eneren i kampen.

Mesterligaen håndball menn lørdag, gruppe C:

Ademar León (Spania) – Elverum 26-30 (10-12)

2500 tilskuere

Mål Elverum: Magnus Fredriksen 6, Tine Poklar 5, André Lindboe 4, Richard Hanisch 3, Kevin Maagerø Gulliksen 3, Aleksander Børresen 3, Jonas Burud 2, Kristian Krag Ørsted 2, Håkon Bratvold Ekren, Thrainn Orri Jonsson.

Toppscorere Ademar León: Mario López Álvarez og Predrag Veijn 4

Nå skal vi suge på karamellen på flyet hjem. Etter det er det nok en tøff kamp, denne gangen borte mot Bodø på onsdag.