Jøndal tror Elverum kan gå videre fra Gruppe A

Elverum Håndball møter storlag etter storlag i Champions League til høsten. Ett av storlagene er Flensburg-Handewitt, der Magnus Jøndal spiller til daglig.

Vi har tatt en prat med 31-åringen som rangeres som en av verdens beste kantspillere. Tidligere har Tomter-mannen spilt for Ski, Follo, ØIF Arendal og danske GOG – og nå er han en av stjernespillerne på et Flensburg-lag som går inn i den nye sesongen som regjerende Bundesliga-mestere.

I Champions League derimot, har tyske lag ikke gått så langt som man kanskje skulle tro på forhånd. Mye på grunn av en meget hard serie som gjør at enkelte tyske klubber har nedprioritert Champions League. Det kommer ikke til å skje i Flensburg, ifølge Jøndal.

– Vi har ikke sagt at noe er viktigere enn andre ting, så vi går for å komme så langt som mulig.

Det vanskelige spørsmålet er hvor langt det da kan gå. Til dette er Jøndal (som vanlig) nøktern og realistisk.

– Det er mange gode lag, men jeg synes vi skal ha gode muligheter til å kjempe om en god plassering i gruppa. I utslagsrundene blir det vanskelig uansett hvem vi møter.

Han poengterer at det er så jevnt i toppen, og at Flensburg merket i fjor at det er tøft å møte de beste lagene i Tyskland og Europa i samme periode.

Men vi skal gi alt og så får vi se til slutt hvordan det har gått.

Jøndal gleder seg til å spille Champions League på norsk jord.

– Det skal bli morsomt å spille i Norge. Champions League er det største på klubbnivå og det skal bli gøy å få mulighet til å spille «hjemme».

Han tror også Elverum kan overraske i Gruppe A.

Jeg tror det blir tøft mot de beste lagene, men jeg tror Elverum skal ha muligheter til å kjempe om å gå videre.

Vi takker Magnus Jøndal for praten og ønsker ham god sommer og velkommen til Elverum når vi møtes i Champions League.