Klassespill av Elverum, men Wisla Plock ble hakket for sterke på tampen! – Elverum

Klassespill av Elverum, men Wisla Plock ble hakket for sterke på tampen!

Elverum-Wisla Plock 28-30(15-13)

Det var en jevn start på kampen mellom polske Polck og Elverum denne søndagskvelden. Etter fem minutter hadde begge kantspillerne til Elverum presentert seg med hvert sitt mål for de helhvite. Både Westby og Gudjonson satte sine første avslutninger for dagen. Bakover slet Elverum mer mot et godt angrepsspill fra Plock. Gjestene ledet 4-3 etter 7 minutter.

Det haglet med tominuttere i starten av kampen, og det var gjestene fra Polen som fikk dem. Allerede før 15 minutters spill hadde gjestene fått tre stykker. Etter 17 minutter satte Sigvaldi Gudjonson inn sin femte scoring for kampen, tre av de hadde kommet på straffe før han kontret inn en 9-8 ledelse til Elverum.

Morten Nergaard gjorde som han pleier i det han satte inn en ball i det tomme polske målet etter 22 minutter. Elverum ledet på dette tidspunktet 12-10 etter en god offensiv kamp. Bakover slet Elverum mer mot raske og taktisk gode polakker. Lukas Sandell satte sin første i kampen fra veldig spissvinkel etter at Elverum hadde brukt god tid i angrepet.

En god Endre Langaas sørget for at Elverum ledet 15-12 bare to minutter før pause. Langaas skaffet mange straffekast og var generelt til hodebry for gjestene i helblått. Nevnte Langaas fikk sin andre utvisning i kampen like etter scoringen sin. Til pause ledet Elverum 15-13 etter at Wisla Plock gjorde omgangs siste mål.

Det var tydelig at pausen ble brukt godt av polakkene. I 2.omgang kom gjestene ut i et forrykende tempo, og etter kun seks minutter spilt hadde de gått opp i en 17-16 ledelse over de helhvite fra Elverum. Men Tine Poklar utlignet minuttet etterpå med en finfin avslutning fra distanse.

Begge lagene slet med å sette forsvars- og keeperspillet i de første ti minuttene av den andre omgangen. Gang på gang kom polakkene til gode sjanser som keeperduoen Nergaard og Imsgaard ikke klarte å redde. Heldigvis for Elverum var i keeperne i andre enden stort bedre. Tine Poklar tror han har scoret på en herlig flyver etter 13 minutter, men dessverre for Elverum ble slovneren avblåst for tramp, og polakkene fikk muligheten til å øke til 2 mål, men Sulic på linja blåste ballen langt over alene med Imsgaard.

Tine Poklar sørget for at Elverum ledet 24-23 med bare 12 minutter igjen. Sloveneren banket inn et langskudd i overtallet etter at polakkene hadde en mann utvist. Uheldigvis for vertene utlignet Plock i undertallet, og Elverum gjorde en enkel teknisk feil. Med ti minutter igjen å spille var lagene like langt.

Elverum lå under 25-24 med bare 6 minutter igjen å spille. I samme forsvar dro Jonas Burud og Sigvaldi Gudjonson på seg hver sin to minutter og ett straffekast. Polakkene økte med nok et mål, men like etter fintet Aleksander Westby seg igjennom og reduserte. Sterk prestasjon av kantspilleren.

Elverum ga seg på ingen måte. Selv om de lå en liten stund under med to mål så scoret magnus Fredriksen med bare minuttet igjen. Polakkene ledet 29-28 da deres trener Sabate la kortet for timeout. Renato Sulic som tidligere har vunnet VM-gull med Kroatia satte inn kampens siste scoring, og Wisla Plock vant 30-28 denne kvelden.

På onsdag er det nok en kamp i Terningen Arena, denne gangen er det Runar som tar turen fra Sandefjord. Håper å se deg i hallen!