Lørdag venter toppoppgjør borte mot Kolstad – Elverum

Lørdag venter toppoppgjør borte mot Kolstad

Elverumsgutta klare for å jakte poeng i Trondheim!

Lørdag er det en av sesongens tøffeste bortematcher når Elverum gjester Kolstad Arena. Det er ventet full hall og over 2000 mennesker i den nye arenaen til hjemmelaget 18:15 lørdag kveld. Begge lagene gjorde det godt i første del av sesongen, men etter jul har det kladdet litt for begge lagene. Elverum har to seiere og ett tap, men slet lenge med å ta to poeng mot Halden på hjemmebane for en uke siden. I kampen i midtuka ledet BSK store deler av kampen, men Elverum klarte å snu kampen med drømmehåndball de siste 8 minuttene av kampen. Elverum snudde 27-30, til 35-31 på de siste 8. Meget sterkt av Apelgrens gutter som fortsatt venter på at spiller skal sitte optimalt.

For Kolstad har det egentlig vært en drømmesesong. Med 20 poeng på 14 kamper så har guttene fra Trondheim hentet flere poeng enn hva de i utgangspunktet hadde trodd på forhånd. Dessverre for Stian Gomos menn så har de tapt de to kampene de har hatt etter VM-pausen. I første kampen tapte trønderne 27-25 etter at det var uavgjort 14-14 til pause. I den andre kampen ble de ett offer for Haslums gode forsvar og Kolstad gikk på et stortap med sifrene 26-19.

Kolstad har rustet bra opp før årets sesong, i tillegg har de truffet godt med signeringene sine. William Aar har vært en åpenbaring i første del av sesongen, og har nok prestert bedre enn hva Gomo og Valery Putans hadde sett for seg før sesongen. Aar er en lang skytter som har gjort 60 mål på sine 14 kamper.

Kolstads beste utespiller heter Rasmus Carlsen. Ikke bare er han hjernen bak alt som skjer før rødtrøyene, han er også toppscorer for laget som ligger på 4.plass på tabellen før kampen mot Elverum. Carlsen ble hentet fra fransk håndball før denne sesongen, og midtspilleren har også en fortid i Halden håndball. Carlsen har et målsnitt på 6,3 spillemål etter 14 kamper.

I målet har de Lars Eggen Rismark. Sammen med Aar og Carlsen er han en av de viktigste spillerne til laget som Elverum trengte fire ekstraomganger for å slå i cupen i høst. Rismark har tidligere vært proff i utlandet, men kom tilbake midt i fjorårssesongen da klubben han Midtjylland ble slått konkurs. Rismark har vært inne på rekruttlandslaget og er en av ligaens beste målvakter.

Kolstad har også en god linjespiller i Tom Kåre Nikolaisen. Unggutten har tatt gode steg denne sesongen og er en viktig brikke i forsvarsspillet til lørdagens hjemmelag. På kantene har Kolstad unge, sultne spillere som holder et godt eliteserienivå.

Fordelen for Elverum i denne kampen er at bortelaget har en mye større bredde enn hva hjemmelaget har. Klarer Elverum å holde tempoet opp i 60 minutter så vil Kolstad bli slitne. Kolstad har en veldig god 7er, men bak der er det litt tynnere. Ronald Putans er god, og kommer til å avlaste bakspillerne når de trenger pause, og i tillegg har de straffespesialist Roar Forbord som er bombesikker fra merket.

Elverum kommer også fra to strake seiere der det har lugget litt, men for hver håndball økt som går blir de forhåpentligvis enda mer samspilt. Med Magnus Fredriksen borte fra trening i 4 uker så sier det seg selv at alt av timing ikke alltid sitter 100% for laget som vil ta over ledelsen i serien med poeng i Trondheim.

Kampen blir garantert jevn, mellom to lag som kjenner hverandre veldig godt. Avkast er 18:15 i Kolstad Arena. Vi håper på to poeng i en knalltøff bortekamp, men da må vi opp et par hakk!