Magnus Fredriksen og Elverum slo Kolstad komfortabelt. – Elverum

Magnus Fredriksen og Elverum slo Kolstad komfortabelt.

Etter å ha ledet med 5 til pause kontrollerte Elverum inn til en 33-28 seier mot Kolstad.

Kolstad-Elverum 28-33 (18-13)

Det var et slurvete Elverum som startet kampen i Trondheim onsdag kveld. Med en rekke skuddbom de første fem minuttene så var det Kolstad som ledet 2-1 etter fem minutters spill. Både Gulliksen, Burud og Poklar fikk merke at Lars Eggen Rismark hadde kommet hjem fra et proffopphold i Danmark. Målvakten til Kolstad startet kampen godt for vertene.

Men Elverum skjerpet seg de neste fem minuttene av kampen. Med et godt kollektivt spill og en for dagen god Magnus Fredriksen gikk fra å ligge under 2-1 til å lede 5-3 etter 10 minutters spill. Kristian Krag Ørsted økte med enda ett mål etter en utsøkt pasning fra nevnte Fredriksen. Etter en litt svak start var gjestene tilbake i det samme sporet som de var på i forrige serierunde. Bakerst var også Morten Nergaard god for de hvite og svarte fra Elverum.

Elverum var oppe i en ledelse på 8-4, men noen dumme utvisninger gjorde at Kolstad kun var under 8-6, og de hadde en overtallsperiode igjen. Utvisningene var det Poklar og Hanisch som fikk. Hansich sin var kanskje tvilsom, men ha ga dommerne muligheten til å gi den etter han selv hadde gjort en teknisk feil. Like etter fikk Adrian Aalberg en like billig utvising i det han taklet Poklar. Kevin Gulliksen satte inn sitt mål nummer 100 i eliteserien da han førte Elverum opp i en 9-7 ledelse etter 19 minutter.

Magnus Fredriksen økte til 10-7 med sin fjerde scoring i kampen etter kun 20 minutters spill. Elverum ledet en periode vekselvis mellom 2 og 3 mål i denne perioden. Håkon Ekren, som hadde kommet inn for Fredriksen, fintet ut hele Kolstad forsvaret i det han satte inne 13-10. Like etter klinte han inn 14-10 med bare 5 minutter igjen av den første omgangen. Lasse Balstad fikk en utvisning i samme situasjon.

Elverum hadde en gyllen mulighet til å øke til en ledelse på fem mål, men Kevin Gulliksen brant alene med Eggen Rismark. Keeperen til Kolstad reddet ikke like hyppig etter den gode starten han hadde på kampen. I den andre enden av banen viste Morten Nergaard hvem som var den beste målvakten i kampen. Nergaard drev til tider kantspillerne til Kolstad til vanvidd med en rekke gode redninger.

Tine Poklar sørget for at Elverum ledet 18-13 med bare minuttet igjen til pause, og at Elverum fikk muligheten til å spille i overtall i to minutter etter at Håkon Følstad var litt for tøff med sloveneren som akkurat har signert ny kontrakt med Elverum. Elverum gikk til pause med 18-13 etter et dårlig siste forsøk i overtall. For en gangs skyld tok i Fredriksen riktig valg, noe han gjorde gang på gang tidligere i omgangen.

Elverum startet den 2.omgangen best mot Kolstad. Med to scoringer etter bare to minutter var de fort oppe i en ledelse på sju mål. Først var det Gulliksen som satte en ball i overtall før Poklar økte etter et fint gjennombrudd. Kolstad og Moe Fjeseth bommet også i neste angrep og Elverum straffet Kolstad igjen. Det var Magnus Fredriksen som økte til 20-13 etter 35 minutters spill av kampen.

På stillingen 22-14 etter en suser fra André Lindboe så var det ikke annen løsning enn å ta en timeout for vertene. Stian Gomo manet til en 5-1 i forsvar og enda større tempo på Elverum. Etter praten tok vertene inn noen mål, og etter 40 minutter ledet Elverum 24-17 etter at Lindboe satte inn en ball bare sekunder etter at Håkon Følstad klinte en ball i krysset for de rødkledde.

Kolstad hadde en god mulighet til å komme enda nærmere Elverum etter at Gulliksen ble utvist, men to dårlige valg av Putans i samme angrep gjorde at Elverum fortsatt ledet 25-19 etter det første angrepet til Kolstad. I angrepet etterpå var det nok et dårlig valg av Kolstad og Morten Nergaard satte ballen i det åpne målet til stor jubel fra benken til Elverum.

Richard Hansich satte sin første scoring i kampen etter 46 minutter, med scoringen sørget han for at Elverum ledet 27-19. Like etter og to scoringer senere måtte Gomo igjen prate med guttene. Etter tre seire på rad virket det som om Kolstad på mange måter hadde mistet trua på seier i denne kampen, etter at Nergaard hadde noen strålende redninger bakerst og Krag Ørsted hadde satt ett straffekast mot Mats Wæraas. Thrainn Jonsson økte til 30-20 med 12 minutter igjen av kampen.

Elverum byttet ut Nergaard, Lindboe, Gulliksen og Fredriksen de siste ti minuttene uten at seieren virket truet. Inn kom unge spillere som Alexander Mitrovic, Stiven Thorsteinsson og Jonas Elverhøy. Kampen er veldig frem og tilbake de siste minuttene, naturlig nok. Kolstad spiser inn 3-4 mål og Elverum ledet 31-25 med 4 minutter igjen.

Mitrovic sørget for at Elverum puttet sitt 33.mål i angrepet etter at Elverhøy serverte Jonsson inne på linja etter en fin finte. Elverum vant til slutt 33-28 i en kamp der de aldri var ordentlig truet.

Kristian Krag Ørsted ble kåret til Elverums beste spiller.

Neste kamp er borte mot Sandnes på søndag.