El Clasico: Målbonanza og håndball-leksjon mot Haslum! – Elverum

El Clasico: Målbonanza og håndball-leksjon mot Haslum!

Elverum-Haslum 41-27 (19-14)

Etter åtte minutter av kampen var det Elverum som fikk et lite overtak på gjestene fra Haslum. Anført av Simen Holand Pettersen så ledet Elverum 6-3 etter hans høyrearm hadde sørget for tre scoringer. I Alexander Westby og Stian Mogens skadefravær så fikk unge Jonas Elverhøy muligheten på venstrekanten. Elverhøy som vanligvis er venstreback satte inn to av målene innledningsvis.

Haslum ga seg på ingen måte i denne kampen og etter 13 minutter fikk Stian Brevik muligheten til å utligne til 8-8 på straffekast. Straffekastet fra den tidligere BSK-spilleren ble polet av Morten Nergaard i Elverums mål. Like etter økte formspilleren Lukas Sandell til 9-7 for Elverum. Nevnte Sandell tegnet seg igjen på scoringslisten til 10-7 etter 16:30 spilt.

Jonas Elverhøy tricket inn sitt tredje mål for dagen på like mange forsøk etter ca 20 minutter av kampen. Elverum spilte i overtall etter at Victor Glatthardt hadde fått sin andre utvisning i kampen. Endre Langaas scorer tre på rad, den ene i overtall, og Elverum ledet 15-11 etter 23 minutter. Sten Stockfleth på Haslums benk måtte ta en timeout for å snakke med guttene sine.

Elverum ledet i noen få sekunder med 5 mål etter at Sigvaldi Gudjonsson leverte en kunstscoring på sin høyrekant, men Haslums høyrekant Thomas Kristensen reduserte like etterpå etter at Haslum kjørte tempo etter avkast. Elverum fortsatte med å kjøre på. Først før Felix Lunde en utvisning etter at han hang i drakten på Endre Langaas og overtallet utnyttet Elverum godt. De vant 2-1 etter scoringer av Ekren og Gudjonsson.

Elverum ledet 19-14 til pause i en omgang som ble noe preget av at begge lagene var veldig tente på å gjøre en god prestasjon, noe som gjør det er en vanskelig kamp å dømme for dommerne.

Det virket som om Haslum ble igjen i garderoben i det dommerne satte i gang den 2.omgangen. Elverum gjorde fire på stripe før Sander Øverjordet satte inn en ball for gjestene. Simen Pettersen gjorde gleden kortvarig i det han økte til 23-15 etter fem minutter av omgangen.

Elverum fortsatte å kjøre over Haslum, selv om de manglet Tine Poklar, Kristian Ørsted, Stian Mogen, Didrik Linderud og Alexander Westby i denne kampen. Gjengen fra Elverum ledet 26-117 eter 9 minutter av 2.omgang. Da hadde også Michael Apelgren satt Morten Nergaard på benken fra start i den 2.omgangen. Det var tydelig at Haslum stresset veldig i starten av omgangen, og de slet med å få redninger.

Etter 10:30 spilt ledet Elverum med 11 mål på Haslum etter at Thrain Orri Jonsson satte ballen i mål etter et frekt innspill fra Lukas Sandell. Etter 15 minutter hadde Haslum spist innpå noen mål, men Elverum satte ut både Sandell og Fredriksen de siste kvarteret. En spiller som definitivt ikke var ute var Pettersen som hadde banket inn 9 baller etter 45 min.

Jesper Gulliksen fikk sine første minutter i eliteserien etter 19 minutter. Kampen var på mange måter avgjort siden Elverum ledet 35-23. Haslum var tvunget til å ta sin tredje timeout og det var tydelig for begge lag at kampen var så godt som avgjort.

Victor Glatthard fikk sin tredje utvisning etter 22 minutter. Utvisning burde kanskje Epland fått, men det var sveitseren som kom fra Wacker Thun foran denne sesongen som fikk den. Alexander Mitrovic satte inn sitt første mål for kvelden for Elverum i overtallet. Like etter satte Audun Breen Røragen sitt aller første mål for Elverum på en kontring. Elverum ledet 37-24 etter 23:30 spilt.

Simen Pettersen fylte dusinet i det han økte til 41-26 minuttet før slutt. Det var tydelig at Elverum var i spillehumør, selv om den viktige Champions League-kampen mot Ademar Leon venter til helgen. Målet til Pettersen var Elverums siste mål. Kampen endte 41-27.

Nå venter en spennende kamp i Spania om resultatene går veien torsdag!