Seier i Bærum – Elverum

Seier i Bærum

Elverum vant komfortabelt 32-26 i en kamp de ledet fra start til slutt.

Haslum-Elverum 26-34 (12-19)

Det var en heltent gjeng fra Elverum som føk ut av startblokken og Elverum ledet hele 5-2 etter bare 8 minutter spill. Med en god Nergaard bakerst så var det kun landslagsspiller Magnus Søndenå som klarte å overliste keeperen fra Elverum. Men et lite minutt etterpå scoret Haslum to raske og etter ti minutter ledet gjestene 5-4.

Etter 12:32 murte Nikolaj Mehl inn sin 2.scoring i kampen. Helt oppe i krysset og Elverum ledet 8-6. Men Haslum og Thomas Kristensen reduserte i angrepet etterpå. Etter en litt treg start var Haslum for alvor inne i kampen, og de hadde funnet ut hvordan de skulle overliste Morten Nergaard i målet.

Selv om lagene kjempet en tett og jevn batalje så var det Elverum som tok kommandoen igjen halvveis. En god Nikolaj Mehl økte til 10-7 og i angrepet etterpå fintet Magnus Fredriksen ut en Haslumspiller så Elverum ledet 11-7 etter 16 minutter.

Morten Nergaard plukket en forferdelig dårlig straffe av Kristensen. Om det var respekten for Nergaard eller om han husket bommen fra kampen mot Drammen vites ikke, men Elverum klarte uansett ikke å gå opp i ledelse på fem mål. Anders Røe sørget for ny spenning etter han satte to kjappe scoringer bak Nergaard, uten at Elverum klarte å sette ballen i mål. Stillingen var 12-10 til Elverum etter 20 minutter.

Torjus Bjørnstad fikk rødt kort etter 21:21 spilt etter han taklet Kevin Gulliksen i kontra. Dommenren kan gi rødt og kan gi to min, men uansett utrolig klønete å gi dommerne muligheten til å gi det røde kortet. Taklingen var i høy fart og på kontring. Elverum benyttet muligheten ved Kristian Krag Ørsted til å øke ledelsen til 14-10 i overtall. Haslum fikk en scoring i undertallet etter en fantastisk prestasjon av Stian Brevik i 4 mot 6 mot spillet. Kantspilleren fintet ut hele Elverum med en nydelig piruett.

En fantastisk scoring av Magnus Fredriksen sørget for at Elverum gikk opp i sin første ledelse på fem mål i kampen etter ca 25 minutter. Midtbacken flydde inn en flyver som han avsluttet med en herlig trick som lurte seg inn bak en forfjamset Trond Tjemsland.

Elverum gikk opp i 18-12 etter at Haslum nok en gang pådro seg utvisning. Denne gangen var det Magnus Søndenå som dro ned Fredriksen. Elverum benyttet muligheten til å øke til enda ett mål. I angrepet etterpå brant Haslum nok en straffe mot en god Nergaard. Magnus Fredriksen økte til 19-12 med bare noen få minutter igjen til pausen. Det ble ingen flere scoringer i den første omgangen.

I den 2.omgangen var det Haslum som startet best. André Lindboe ble utvist, og vertene klarte å score to raske mål på Morten Nergaard. Etter 4 minutter klarte Tine Poklar å sette Elverums første mål i den 2.omgangen. Stillingen minuttet senere var 20-14 etter at Håvard Johannesen brant en stor mulighet alene mot Nergaard.

Haslum la om til 3-2-1 forsvar som satte Elverum litt ut i starten av omgangen, og Haslum spiste seg inn til 17-20 etter 9 minutter spill av omgangen. Elverum får en billig straffe etter at Røe er borti Børresen like etterpå. 1-1 i billig straffer ettersom Dominic Grimstad fikk en like billig innledningsvis i omgangen. Heldigvis for Elverum satte Ørsted inn sin 3.scoring fra 7meteren.

Aleksander Børresen sørget for litt ro i rekkene i det han økte til 23-18 etter kontring, men Anders Røe reduserte like etterpå med sin velkjente skuddfinte. Elverum og Apelgren følte seg ikke helt komfortabel og tok en timeout like etterpå.

Etter 15 minutter sørget en god Anders Røe for at Haslum kun var to mål bak Elverum etter en heroisk start på den 2.omgangen. Elverum klarte ikke å løse den nye forsvarsformasjonen til Haslum, og bakover var de også svakere enn i den 1.omgangen. Heldigvis kom aldri Haslum nærmere enn dette.

Elverum klarte å få to kjappe baller i målet bak en Håvard Åsheim som hadde startet den 2.omgangen enda bedre enn den første. I det Elverum igjen klarte å få en ledelse på 5 mål ved nok et straffekast av Krag Ørsted så håpet de tilreisende fra Taigaen at Elverum skulle dra det hjem. Kevin Gulliksen økte senere til 6 måls ledelse med bare 12 minutter igjen å spille av kampen.

Like etter økte nevnte Gulliksen til 29-22 med bare 10 minutter igjen. Magnus Fredriksen sørget for at de tilreisende Elverumsingene kunne juble for seier med 6 minutter igjen å spille. Et godt kollektivt spill sørget for at midtbacken kunne sette den siste spikeren i kista. Like etter scoret Gulliksen nok en gang og Elverum ledet 32-24 med fem minutter igjen å spille.

De siste minuttene bytter vet begge lagene hvor seieren ville havne. Begge lag bytter rundt og Haslum drar på seg nok en to minutter. Denne gangen klarer de å snakke seg på den. Helt unødvendig.

Kevin Gulliksen fikk æren av å sette inn Elverums siste scoring i kampen. Kampen ender med 34-26 seier til gjestene fra Elverum. Gulliksen ble også toppscorer med 9 mål.

Neste kamp er det skikkelig toppkamp mot Halden. Den spilles onsdag 13.12.