Seier i Nøtterøys kronekamp! – Elverum

Seier i Nøtterøys kronekamp!

Nøtterøy-Elverum 25-29(9-13)

Det var gjestene fra Elverum som kom best ut i søndagens kamp mellom topp og bunn i eliteserien. Med en tidlig 3-0 ledelse etter at Lindboe hadde satt to av ballene, så trodde de fleste at Elverum skulle cruise igjennom kampen, akkurat som de gjorde i Terningen Arena. Men vertene, som for anledningen kjørte sin versjon av Kronekampen, ga seg ikke. Med tre mål på rad så var stillingen 3-3 etter ca 14 minutters spill i en målfattig start på kampen.

Lagene fulgte hverandre en god stund i den første omgangen, og det var en tøff og intens kamp som ble utspilt i nøtterøyhallen denne kvelden. Elverum og Magnus Fredriksen kjempet inn en scoring etter 20:32 spilt. Det sørget for at Elverum gikk opp i en ledelse med 7-6. Etter dette tok Elverum enda mer tak. Inn på straffekastene kom en iskald Didrik Linderud etter at både Kristian Krag Ørsted og André Lindboe hadde brent sine forsøk.

Elverum tok kommandoen i kampen på vei inn tikl pause. Der Nøtterøyspillerne bommet, der scoret de svarte og hvite fra Elverum. Noe som gjorde at Apelgrens gutter kunne gå til pause med en ledelse på fire mål. De tilreisende fra taigaen fikk se et Elverum som til tider ble kjempet litt ut av stilen av et heltent lag fra Vestfold.

Den andre omgangen ble nesten litt som forventet med et nøtterøylag som kjempet som løver for å ta igjen Elverum, mens Elverum ledet stortsett med 3-5 mål i store deler av omgangen. Etter 5-6 minutter var vertene kun målet bak, men noen tekniske feil og redninger fra Morten Nergaard sørget for at Elverum igjen kunne ta grep om kampen.

På slutten lot også Apelgren unggutta få muligheten i kamp der det overhodet ikke var avgjort før sluttsignalet gikk. Elverum vant tilslutt 29-25 etter at Nikolaj Mehl fikk æren av å sette kampens siste scoring og hans fjerde for kvelden. Alt i alt en fortjent seier mot et Nøtterøylag som viste at de har noe i denne divisjonen å gjøre.

Elverums lag(mål i parantes): Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien, André Lindboe (5), Stiven Thorsteinsson, Tine Poklar (3), Richard Hanisch (1), Magnus Fredriksen (4), Jonas Burud (2), Nikolaj Mehl (4), Kevin Gulliksen (3), Didrik Linderud (4), Thrainn Orri Jonsson (2), Kristian Krag Ørsted (1)

Toppscorer Nøtterøy: Khaled Chentout og Jacob Weidemann (5)