Seier over Nøtterøy. – Elverum

Seier over Nøtterøy.

Det ble 33-20 mot Nøtterøy i onsdagens kamp.

Elverum-Nøtterøy 33-20(16-9)

Det var hjemmelaget Elverum som startet kampen klart best i Terningen Arena denne kvelden. Michael Apelgren valgte å la guttene som ikke har spilt mest få muligheten til å vise seg frem denne kvelden, og gutta som fikk muligheten svarte med å gå opp i en tidlig 6-0 ledelse mot gjestene fra Nøtterøy.

Gjestene klarte omsider å løsrive seg fra sjokket, og kom mer og mer med i kampen. Første målet til gjestene ble satt av Kalihed Chentout før Michael Jonassen var fint frempå ved noen anledninger. Selv om Nøtterøy-gutta hadde funnet veien til nettmaskene hadde ikke Elverum tenkt å stå med lua i hånda. Unggutten Stiven Thorsteinsson fikk sin først start i de svarte og hvite drakta, og han svarte med å gjøre tre mål i den første omgangen. Ett av målene var en herlig trick som lurte seg inn i målet bak en forfjamset målvakt til Nøtterøy.

Elverum hadde en komfortabel ledelse i store deler av den 1.omgangen. Etter 21 minutter ledet hjemmelaget med 11-5 på gjestene fra Vestfold. Like etter klarte Nøtterøy og Jakob Weidemann å gjøre noen enkle mål, og gjestene var plutselig bare tre mål bak Apelgrens mannskap. Apelgren lukta hva som var i ferd med å skje, så den svenske treneren valgte å ta en timeout. Timeouten fungerte helt perfekt. Anført av en god Håkon Ekren satte Elverum inn to kjappe scoringer etter den lille praten til Apelgren. Hjemmelaget fortsatte å kjøre på. Didrik Linderud fikk æren av å sette omgangens siste scoring til 16-9 ledelse for vertene. Linderud hadde hele fire scoringer i første omgang.

Den 2.omgangen startet omtrent likt som den første. Anført av Håkon Ekren og Richard Hanisch føk Elverum ut av startblokkene, med Nøtterøy som tilskuere fra orkesterplass. Allerede etter fem minutters spill hadde de svarte og hvite vertene sørget for en meget komfortabel ledelse på hele 10 mål. Da valgte Michael Apelgren å la Sander W. Linderud få sine første minutter i årets sesong.

Midtveis i 2.omgangen ledet Elverum fortsatt med de komfortable 10 målene og det virket litt som om begge lag var fornøyde med å la kampen bare gli ut. Stiven Thorsteinsson som lå an til å få sine første 60 minutter for A-laget til Elverum måtte gå av banen med noe som lignet en krampe, og dermed fikk André Lindboe de siste 15 minuttene for Elverum.

Kampen endte tilslutt 33-20 i kamp der Vegard Bakken Øien ble banens beste foran 1276 tilskuere i Terningen Arena. Toppscorer for Elverum ble Elverumsingene Håkon Ekren og Didrik Linderud med 7 mål hver. Artig at de tre mest toneangivende spillerne er ekte elverumsinger.