Seriesølv til Elverum- uavgjort mot ØIF Arendal – Elverum

Seriesølv til Elverum- uavgjort mot ØIF Arendal

Elverum Arendal 24-24(11-11)

I gullkampen mellom Arendal og Elverum var det vertene som hadde lagt igjen nervene i garderoben fra start. Med glitrende forsvarsspill og en god Morten Nergaard sørget for at hjemmelaget ledet 3-0 etter 5 min. Elverum spilte med god intensitet i forsvarsspillet og med god flyt i angrepsspillet ledet Elverum hele 5-0 etter 9 minutter. Mange trodde kanskje det var avgjort før kampen kom ordentlig i gang, men en gammel kjenning for Taigaen satte Arendals første mål. André Lindboe åpent scoringskontoen for ØIF Arendal etter ca 9:20 spilt.

Etter dette kom bortelaget mer med i kampen, og det var Elverums tur til å ha en liten måltørke. Arendal hadde fått satt forsvaret og Elverum slet mer og mer med å lage mål på keeperparet Jurisic og Kristensen i målet til gjestene. Etter 14:30 spilt lagde Elverum sitt 6 mål i kampen. Da var stillingen 6-3 til hjemmelaget.

Den førsteomgangen var veldig målfattig i 1.omgang, men Simen Holand Pettersen og Sondre Paulsen hadde virkelig dagen. Begge to scoret i nesten hvert angrep for sine respektive lag. Og dermed ble det også en del mål inn mot pause. Selv om Elverum ledet 11-8 etter 25 minutter så virket det som om lagene kjente litt på hverandre. Nevnte Paulsen nettet de tre siste gangene før pause, og lagene gikk til hver sin garderobe på stillingen 11-11.

Det var et heltent Arendal som startet årets sesong siste 2.omgang. Både Lindboe og Sander Simonsen nettet en gang hver og Arendal var for første gang i ledelsen i kampen. Heldigvis for Elverum hadde en god Simen Pettersen ikke glemt skytingen sin fra 1.omgangen. Den unge sandefjordgutten hadde et godt overtak på sin tidligere lagkamerat Kristensen, som nå står i ØIF.

Etter 38 minutter av kampen hadde Elverum overtaket med en ledelse 16-14, men på dette tidspunktet hadde Tine Poklar pådratt seg sin andre tominutters utvisning i kampen. Dette gjorde det vanskelig å få brukt Poklar like mye defensivt. I perioden som Elverum hadde Poklar utvist klarer Elverum å spille Arendal til 0-0.

Elverum ledet denne kvelden flere ganger med både tre og fire mål. 17-14, 18-14, 19-16 og 20-16, men gjestene fra Arendal ga aldri opp håpet om å stikke fra Terningen Arena med seriegullet i lomma. Elverum ledet faktisk med fire mål med bare 12 minutter igjen av kampen. Da hadde Endre Langaas kontret inn 20-16 for vertene.

Etter dette satte Lindboe inn to tricker fra straffemerke, den ene så marginal som det bare går an, men gode spillere har som kjent marginene på sin side. I håndball så går det fort, og det kjennetegnet også denne kampen. Bare fire minutter etter at Elverum ledet med fire mål, så hadde Arendal utlignet til 20-20 i den fantastiske kampen som hadde alt en seriefinale kan drømme om. Drama, finalenerver, over 2000 på tribunen, mange tilreisende fra bortesupporterene som var med å lage en fantastisk ramme rundt kampen.

De siste 8 minuttene av kampen var jevne og tette. Elverum ledet med 1 da det var igjen 6 minutter, men Arendal snur det igjen og leder med 1 da det er igjen kort tid av kampen: Elverum hadde gode muligheter til å få inn de avgjørende målene, men det var Martin Lindell og Arendal som stakk av med seriegullet denne kvelden. Til tross for at kampen endte 24-24 så var det Arendal som vant seriegull på innbyrdes oppgjør.

Vi i Elverum håndball gratulerer Arendal med et fortjent seriegull og vi ønsker også god bedring til Josip Vidovic som dessverre brakk ankelen i kveld.