SLUTTSPILLMESTERE! 3-0 over ØIF Arendal! – Elverum

SLUTTSPILLMESTERE! 3-0 over ØIF Arendal!

Arendal-Elverum(10-15) 28-31

Som i alle de andre kampene var det to jevne lag innledningsvis. Elverum hadde flere gode muligheter til å tilrive seg et lite overtak, men litt upresise avslutninger gjorde at Arendal som tok en ledelse på 2-1 etter 7:30 spilt. Da hadde Elverum brent to straffekast mot Bergsholm Kristensen. Den siste redningen var en fantastisk dobbeltredning mot sin tidligere lagkamerat Simen Holand Pettersen.

Etter 10 minutter ledet vertene fra Arendal 4-2 etter at Jesper Munk og Eirik Heia Pedersen scoret hvert sitt mål på Morten Nergaard. Arendal hadde muligheten til å øke til en ledelse på to mål i overtallet sitt, men et svakt skudd fra Herman Vildalen gjorde at stillingen var 6-5 til Arendal etter 15 minutter ut i den tredje sluttspillkampen.

Elverum ledet for første gang i kampen etter 16:30 spilt. Sigvaldi Gudjonsson sørget for at Elverum ledet 7-6 etter at Magnus Fredriksen hadde skaffet et straffekast for gjestene. Like etter sørget en god Martin Lindell for at lagene var like langt.

Elverum kjempet seg til seg en ledelse på 10-7 etter at Sigvaldi satt sin tredje strake straffescoring etter 22 minutter. Bakover hadde Nergaard levert flere gode redninger og fremover spilte mer strukturert enn hva Arendal gjorde i denne perioden. Emil Imsgard kom inn å reddet et straffekast da Håkon Ekren var litt for tøff med Martin Lindell.

Elverum ledet med fire mål noen ganger inn mot pause, men etter 26 minutter reduserte Eirik Heia Pedersen til 9-12 for hjemmelaget som var frustrerte og Kenny Ekman dro på seg en fortjent utvisning da han rev trøya av Endre Langaas. Tine Poklar og Lukas Sandell satte hver sin ball og da ledet Elverum for første gang med fem mål bare minutter før pause. Sondre Paulsen og Lukas Sandell gjorde hvert sitt mål og dermed så ledet Elverum 15-10 da lagene gikk til pause.

Det var vertene og Andre Bergsholm Kristensen som startet best i den 2.omgangen. Med tre strake redninger på gode Elverumsjanser så brukte Arendal angrepene godt. Fra å ligge under 15-10 til pause så knappet de inn på to mål etter 3 minutter. Elverum og Jonas Burud reduserte en gang, men Arendal satte igjen to mål, og da var stillingen 16-14 til Elverum etter 35 minutter spill. Elverum svarte igjen godt, men to kjappe mål av Poklar og Fredriksen så ledet Elverum med fire mål minuttet etterpå.

Arendal var mye mer gira ut av startblokka i den .2omgangen. Hver gang de fikk en målvaktsredning så puttet de fremover. Etter 38:30 spilt så ledet et litt sjokkert Elverum med bare ett mål. Bakerst hadde Kristensen vært god, og Nergaard hadde ikke fått opp noen særlig med redninger for Elverum. Sondre Paulsen som ikke hadde noe god førsteomgang var også veldig god for Arendal i starten av omgangen.

Arendal hadde en del muligheter til å utligne til 19-19 men i stedet var det Sigvaldi Gudjonsson som økte til 20-18 fra straffemerket etter 43 min. Like etter satte Håkon Ekren inn 21-18 etter at han kom inn for Magnus Fredriksen i en periode i 2.omgang. Håkon Ekren satte nok en scoring, denne gangen en fantastisk underarm.

Men en finale verdig så er det ingen lag som gir seg. Igjen kjempet Arendal seg målet bak, og igjen sørget Ekren for at Elverum fikk ro i rekkene. Etter 47 minutter så ledet Elverum 23-21 i et kokende Sør-Amfi. Like etter økte Elverum til en ledelse på tre mål. Men igjen var Arendal på jobb, og igjen satte de to på rad i denne finalen. Men Elverum hadde fortsatte Håkon Ekren, som igjen satte inn en scoring som gjorde at Elverum ledet 25-23 etter 51 minutter.

Elverum og Sigvaldi Gudjonsson sørget med to kjappe scoringer at Elverum hadde alle muligheter til å avgjøre kampen, men Sondre Paulsen satte nok en ball sånn at stillingen var 27-24 til Elverum da det var igjen seks minutter.

Med 2:30 igjen så ledet Elverum med 2 mål etter at Arendal hadde gått offensivt til verks mot Poklar og Fredriksen. Poklar satte en viktig ball, men Heia Pedersen hamret ballen i mål like etter. Elverum ledet med to mål med 28 sekunder igjen og da tok de timeout for å legge planen de siste angrepene. Morten Nergaard reddet selvsagt det aller siste skuddet som kom mot han i karrieren og sluttspillets beste spiller, Sigvaldi Gudjonsson satte spikeren i kista.

Elverum vant 3-0 i kamper over ØIF og får dermed muligheten til å spille Champions League til høsten. Vi takker Arendal for tre morsomme kamper og ser frem til nye fighter til høsten.