Stjerneredning i nytt sekunddrama, ga ny seier i Champions League(!) – Elverum

Stjerneredning i nytt sekunddrama, ga ny seier i Champions League(!)

Elverum-Riihimanen Cocks 28-27(15-14)

Det var Elverum som startet best denne søndagen, men gjestene fra Finland viste også at de kunne spille god håndball innledningsvis. Spesielt Lukas Sandell og Aleksander Westby var toneangivende med to scoringer hver og sørget tidlig for at Elverum ledet 4-2.

Etter 10 minutter satte Westby sin tredje scoring i kampen etter at Lukas Sandell ble tatt på vei igjennom. Bakover slet Elverum mer og det finske laget hadde los på hjemmelaget fra Hedmark. Heller ikke bortelaget satte forsvaret i kampen og målene rant inn bak Shitsko, og Nergaard i Elverums mål. Etter 16 min ledet Elverum 9-7 etter nok en kanon av Sandell, og finnene måtte legge inn det grønne kortet.

Timeouten ga effekt og gjestene spiste seg inn igjen til stillingen 9-9, men etter dette satte Elverum opp dampen. Med to kjappe kontringer av Tine Poklar og Westby så fikset de en luke på tre mål etter ca 22 minutter av 1.omgang. Elverum slappet litt av inn mot pause og det benyttet Cocks seg av. 13-10 ble fort til 13-13 etter at Nico Rønnberg satte inn det siste målet på straffe. Elverum var best de siste minuttene før pausesignalet ulte i Terningen og gikk til pause på stillingen 15-14 etter at Simen H. Pettersen banket inn en scoring.

Kampens siste omgang blir egentlig en tung og vanskelig oppgave for de svarte og hvite fra Elverum. Det var gjestene som startet best, og etter 6 minutter av omgangen tok de over initiativet i kampen. Med mange bomskudd og enkle tekniske feil så ble man hardt straffet av et taktisk godt bortelag. 11 minutter ut i omgangen ledet Cocks for første gang med to mål på stillingen 18-20.

Elverum og Magnus Fredriksen reduserte til 19-21, og i samme situasjon fikk gjestene en to minutter. Men finnene ga seg ikke, og Elverum slet veldig med å få kontroll på den gode strekspilleren Basaric, og de gangene de pakket godt rundt han så dunket Nico Rønnberg og Oleksandr Kyrylenko inn mål på mål.

Etter 20 minutter så vet alle i Terningen at dette kommer til å blitt av en avslutning på kampen. Fortsatt så ledet Cocks kampen, med ett mål, men Elverum ga seg virkelig ikke. De neste minuttene er alltid gjestene litt foran, men Sigvaldi Gudjonsson sørget for at lagene var like langt med 7 minutter igjen. Uheldigvis for Elverum var det Cocks som ledet kampen med 3-4 minutter igjen å spille.

To minutter før slutt utlignet Elverum til 27-27 i denne dramatiske matchen. Islendingen Gudjonsson fosset frem i en kontra og var iskald alene med målvakten. Lagene fulgte følte litt på hverandre, men finnene bommet på mål i påfølgende angrep. Elverum la planen og det var Jonas Burud som kom til leget etter et godt kollektiv spill fra de helhvite. Med sin eneste scoring i kampen sørget høyrebacken for at Elverum ledet kampen igjen, denne gangen med under minuttet igjen å spille.

Cocks visste at ett poeng var det beste man kunne få i denne situasjonen og brukte dermed veldig lang tid i angrepet. Nico Rønnberg var i ferd med å finte seg igjennom, men Endre Langaas taklet broen til Andreas Rønnberg altfor hardt. Trønderen ble belønnet med en korrekt utvisning, og Elverum måtte spille siste ti sekundene med en mann mindre. Finne spilte nok en gang inn på linja, men Morten Nergaard, som ikke hadde mange redningene før i kampen viste hvorfor mange ser på han som den største matchvinneren for Elverum. Med en helt syk redning sørget kapteinen for at Elverum tok to poeng søndagens match i Champions League.

To deilig poeng ble igjen i Terningen og vi er for alvor med i kampen om avansement i gruppen.

Aleksander Westby ble kåret til Elverum beste spiller!