Storseier i toppkampen mot Arendal! – Elverum
Helt sjef! Lindboe satte 10 av 10 i dagens kamp.

Storseier i toppkampen mot Arendal!

Arendal-Elverum 27-37  (11-20)

Elverum føk ut av startblokkene og ledet kjapt 3-0 over vertene fra Arendal. Bakerst sto Nergaard som en vegg og fremover tegnet både Gulliksen og Lindboe for hvert sitt mål etter at Tine Poklar startet ballet i Sør Amfi denne onsdagen. Elverum ga seg ikke og ledet hele 5-1 etter fem minutter, og da måtte Marinko Kurtovic ta en timeout for å vekke laget sitt.

Elverum fortsatte i samme tempo etter timeouten. Riktignok fikk vertene et mål, men den supertente gjengen fra de dype skoger føk rett opp i en 7-2 ledelse etter at Richard Hanisch kontret enkelt inn en scoring på Østerrikes landslagskeeper Thomas Bauer. Etter 10 minutter økte André Lindboe med enda et mål etter han snappet en ball fra Eirik Heia Pedersen.

Bakerst for Elverum stengte Nergaard totalt i starten av kampen. Med en rekke gode redninger viste kapteinen at han virkelig ville ha med seg poengene tilbake til Elverum. I angrepet etterpå økte Magnus Fredriksen til 10-2 for gjestene etter et godt gjennombrudd på utsiden av Arendals venstre toer.

Etter 15 minutter gjorde André Lindboe sin femte scoring for kvelden etter at han satte et straffekast som Kristian Krag Ørsted hadde ordnet etter at Kenny Ekman måtte bruke feltet for å stoppe han. I angrepet etterpå fikk Lindboe en ny mulighet fra merket og igjen var han sikkerheten selv. Elverum ledet hele 12-3 etter 17 min.

Etter 21 minutter så ledet Elverum 15-4 i toppkampen mot Arendal. Bakerst sto Morten Nergaard som en levende vegg og fremover var spesielt André Lindboe veldig god for de svarte og hvite, men også det kollektive forsvarsspillet og angrepsspillet var imponerende fra Elverum. Uansett hvem av spillerne i troppen som kom inn så var det god kvalitet over hele linja i denne omgangen.

Lagene fulgte hverandre med pluss/minus 1-2 mål resten av omgangen. Uros Tomic og Gulliksen var i en situasjon der dommerne var i tvil om de skulle gi det røde eller ikke, men de gjorde trolig det riktig ved å la målvakten til Arendal bli i målet. Elverum gikk til pause med 20-11 ledelse etter at Kevin Gulliksen satt siste ballen i omgangen.

I det 2.omgangen var rollene snudd. Arendal føk ut i av startblokkene og etter fem minutter hadde de tatt igjen 2-3 av målene, men Nikolaj Mehl satte først en lompe forbi Bauer, før han fyrte av en rakett i angrepet etterpå. Skuddet var knallhardt og det var bare flaks at Østerrikeren kom seg unna.

Etter 39 minutter ledet Elverum «bare» med 6 mål, men Elverum spilte også denne perioden i undertall. Heldigvis var Lindboe helt vill ute på kanten på sitt niende skudd satte han sin niende ball og Elverum økte til 26-19, og da Arendal kastet bort nok en ball så kontret Kevin Gulliksen inn enda ett mål for gjestene.

Etter halvspilt 2.omgang var stillingen 28-21 til Elverum etter at August Pedersen satte sin 5. scoring i kampen. Kantspilleren var god for Arendal denne kvelden. Selv om Elverum ikke var helt på samme nivå i denne omgangen så klarte de å holde vertene på god avstand.

Kevin Gulliksen satte inn ikke bare en, men to herlige flyvere denne kampen. Lynvingen satte inn sin 8.scoring etter 50 minutter av kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet 31-24 og de tilreisende supporterne skjønte hvor poengene kom til å havne. Elverum leverte kanskje årsbeste i den hjemlige serien i 1.omgang og det la mye av grunnlaget for hvem som tok med seg poengene hjem.

Selv om Elverum byttet mye rundt på laget, men allikevell økte Elverum ledelsen til 35-35 etter 55 minutters spill. Stian Mogen som igjen fikk tillit i troppen svarte med å sette sin 2.scoring på elitenivå etter kun få minutter på banen. Bak i banen tok Emil Imsgaard en del baller etter at Nergaard hadde banet vei med fantastisk spill i denne kampen.

Kampen ender 37-27 til Elverum.

Toppscorer ble André Lindboe med 10 mål.