Stortap i Danmark. – Elverum

Stortap i Danmark.

Skjern ble for sterke i den 8.runden i Champions League.

Skjern-Elverum 35-25(16-12)

Det ble som ventet veldig tøft for Elverum i Danmark i helgen. Det danske storlaget Skjern bydde opp til fest, og Elverum var med på festen store deler av den første omgangen. Lagene startet jevnt og ingen av lagene fikk i gang keeperspillet i starten av kampen. Elverum føk ut av startblokkene med Tine Poklar i front. Med god hjelp av både Magnus Fredriksen og André Lindboe sørget han for at lagene fulgte hverandre tett.

Elverum utlignet til 9-9 i overtall med sitt velkjente 7 mot 5 spillet sitt. Skjern hadde forberedt seg godt til hvordan de skulle løse det, men denne gangen hadde Apelgren et ess i ermet. Med enda flere varianter så satte Elverum to baller i målet i denne perioden. Det var Tine Poklar som fløy inn to herlige flyver til full begeistring fra de 120 tilreisende supporterne fra Elverum.

Elverum viste frem sin ypperste angrepshåndball i den første omgangen. Gang på gang klarte de hvitkledde å spille ut et meget god dansk lag, og gang på gang satte de ballen i mål. Dessverre for Apelgrens gutter viste også Bjarte Myrhol og resten at de også var gode til å kaste ball. Danskene var meget effektive i angrepsspillet i den første omgangen, og Elverum slet veldig med å få tak i duoen Markus Olsson og Bjarte Myrhol, som ofte utfordret Mehl/Burud og Tine Poklar på høyresiden med et russerspill. I tillegg hadde Jesper Konradsson et godt skudd fra midten når danskene klarte å splitte opp forsvaret til Elverum. Keeperne Bakken Øien og Emil Imsgaard hadde nesten en håpløs oppgave i denne kampen.

Skjern satte inn trykket de siste 7-8 minuttene av omgangen. Inn kom en meget spillesugen Kasper Søndergaard og bakover fikk den talentfulle målvakten Emil Nielssen viktige redninger. Skjern kunne med det gå til pause med en 16-12 ledelse over Elverum.

Den 2.omgangen ble litt som forventet. Danskene fortsatte å sette ballene i målet til Elverum, og Elverum klarte aldri å nærme seg mer enn de 4 målene. Selv om angrepsspillet var godt, spesielt innledningsvis, så var de grønnkledde fra Danmark aldri truet.

Skjern ledet med fra fire til de ti målene i hele omgangen, og var aldri truet. De gangene Nielssen fikk redninger så økte de gradvis. Elverum ble hardt straffet for alle feil i denne kampen og Skjern viste at de holder et nivå som Elverum ikke gjør enda. Tine Poklar ble toppscorer med fem mål for Elverum. For Skjern scoret Markus Olsson sju mål.

Tapet i dag gjør at Elverum må vinne de siste to kampene for å gå videre i gruppe C. Med fire poeng til så kan dette bli en historisk bragd av det unge laget til Apelgren. Elverum ligger nå to poeng bak de lagene som kjemper om 2.plassen med Elverum.

Takk til alle som var med oss på tur til Skjern og til alle som fulgte kampen på tv. Vi skal gjøre alt i vår makt for å ta de fire siste poengene vi skal spille om.