To poeng sikret mot Bodø på bortebane – Elverum

To poeng sikret mot Bodø på bortebane

Bodø-Elverum 28-32 (16-17)

Det var gjestene fra Elverum som startet kampen best i Bodø Spektrum denne søndagen. Lukas Sandell hadde virkelig en god start på kampen og sørget for at Elverum ledet 5-2 ganske tidlig i kampen. Mange trodde kanskje Elverum skulle fortsette å kjøre over BHK, men det ble ikke tilfellet. I stedet var det BHK og Djorde Djekic som sørget for at stillingen var 5-5 etter 8 minutter. Like etterpå sørget Sandell for nok en scoring for Elverum.

Etter ca 15 minutter var kampen snudd, og det var Bodø som gikk opp i ledelsen i den jevnspilte 1.omgangen. Erlend Sund hadde en god periode med noen scoringer på rappen for vertene. Elverum virket litt tomme for krefter etter en hard høst. Hele tre straffebom i den førsteomgangen var beholdningen for Elverum.

Lagene fulgte hverandre som skygger, og det var kun målet som skilte lagene i den første omgangen. Fem minutter før pausesignalet gikk var det hjemmelaget som ledet 14-13, men Elverum med en for dagen veldig opplagt Alexander Westby snudde det igjen før pause. Lynivingen som også ble kampens spiller sørget for at de svarte og hvite fikk en pust i bakken med 17-16 i bagasjen.

Den andre omgangen starter også veldig jevnt, men det var Elverum som fikk et lite overtak etter ca 7 minutter. Igjen er det Westby som føler seg som hjemme i Bodø Spektrum. Frekk og freidig setter han ball etter ball fra både kant og i kontra. Noen av målene hans var på veldig spiss vinkel. Elverum tilriver seg en ledelse på to mål og nærmere kommer ikke BHK i denne kampen.

Lukas Sandell var sikkerheten selv på straffe, noe som gjorde at Elverum ledet fra alt mellom 3 og fem mål resten av kampen. Etter 17 minutter satte Sandell inn 24-19 til Elverum. Sandell gjorde en god kamp og noterte seg for hele 7 mål på kun 8 skudd. Sterkt av 21-åringen fra Sverige.

Hele troppen ble brukt denne kvelden og det var spesielt gledelig å se at Håkon Ekren tar godt tak i en kamp der Magnus Fredriksen sitter på benken i 50 minutter. En annen spiller som også imponerte på de minuttene han fikk var Alexander Mitrovic. Med to mål på sine 7-8 minutter viser han at både Sandell og Burud skal stå på fremover. Emil Imsgaard ender på en redningsprosent på 39, og er også sterkt delaktig i seieren etter at han kom inn for kapteinen Morten Nergaard, som ikke hadde noen særlig god dag. Kampen ender 32-28 til Elverum

Endelig for de hvitkledde fra Elverum så er det en liten kamppause og ekstra godt er det at to poeng er med hjem!