Historie fredag: Terje Svenkerud, A-lagsdebut 1973 – Elverum

Historie fredag: Terje Svenkerud, A-lagsdebut 1973

Vi blar videre i minneboka fra "Fylken til Terningen Arena" og tar for oss Terje Svenkerud som mimrer litt:

Jeg har ikke bare ett, men flere minner som sitter fra karrieren som Elverum-spiller. Ett er en bortekamp mot Skiens Ballklubb våren 1973, da vi ledet 11-0 ved pause og vant 30-9! På grunn av energikrisa var det generelt kjøreforbud for privatbiler, men vi fikk dispensasjon og var nesten alene på veien fram og tilbake fra Skien.
En av de morsomste kampene var bortekampen mot Oppsal i 75/76-sesongen, der vi klarte 17-17. Da var det 10 år siden Elverum hadde tatt poeng fra Oppsal. Jan Økseter reddet det meste og var banens beste. Det var en svært livat gjeng på bussen hjem fra Oslo! Vi rykket opp til øverste nivå den sesongen, men ned igjen våren 1977 etter en dramatisk kamp mot Fjellhammer. Da fikk Fjellhammers, Knut Sveen, kjeft av lagkammeratene for seiersmålet fordi Rapp beholdt plassen på bekostning av oss. Fjellhammer ville heller hatt med Elverum i 1. divisjon enn Trondheims-laget Rapp!

Tar med et høydepunkt i desember 1976 fra Elverumshallen i bunn-oppgjøret mellom Elverum og Rapp med over 1000 tilskuere på tribunen. Disse var på tå hev gjennom hele kampen og spesielt etter et par upopulære dommeravgjørelser. Kampen var jevn hele veien og det sto 13-12 ett minutt før slutt. Da lobbet Terje Svenkerud kaldt ballen i mål fra spiss vinkel og i mål: 14-12, det ideelle punktum for et inferno av knallharde sammenstøt, brutalt forsvarsspill, frikast, advarsler, utvisninger, spilleavbrudd og øredøvende leven. Trommer og horn var ikke tatt i bruk på den tiden, men ville sannsynligvis ikke blitt hørt uansett!