Referat Elverum-Hammarby

Elverum-Hammarby spilte i kveld treningskamp i Terningen Arena.

Referat:

1.omgang

Hammarby starter kampen med sitt vante 3-3 forsvar og Elverum sliter med å løse dette i starten av kampen. De gjør mange tekniske feil, og blir straffet hardt når de mister ballen. Hammarby er gode på å kjøre etter når de først vinner ballen, og Elverum er alt for dårlig i returløpene sine. Etter ca åtte minutter av kampen er stillingen 5-1 til svenskene. Midtveis i 1.omgang er Elverum litt mer med i kampen. De spiller seg nå til gode sjanser, men sliter fortsatt med å sette ballen i mål bak Hammarbys gode keeper. Etter 18 minutter legger Fredrik Ruud timeout-kortet for Elverum, da er stillingen 9-4 til Stockholmslaget. Det er tydelig at det kollektive spillet for Elverum ikke sitter helt som det skal. Elverums angrepsspill består av en masse store bevegelser, men spillerne er har for dårlig tempo i spillet sitt, og de klarer heller ikke å vinne duellene en mot en, noe som er veldig viktig når man møter gode lag. Fra benken til Elverum manes guttene til innsats, men etter 23 minutter har Hammarby dratt i fra til 12-7. Torbjørn Eide kommer banker inn 2 mål på slutten av omgangen, men Elverum ligger under 10-14 ved pause. Vi er heldige som ikke ligger under mer. Best for Elverum i 1.omgang er Jørgen Bakke.

Kort oppsummert: Elverum blir rundspilt og løpt i senk i den 1.omgangen.

2.omgang.

Starten på denne omgangen er ganske lik den første, Elverum brenner veldig mange muligheter i angrep, men heldigvis for oss er våre svenske venner i samme båt. Etter seks minutter av andre omgang er differensen mellom lagene det samme. De 100 fremmøtte i Terningen har virkelig lyst til å bære laget sitt frem med å lage en fin atmosfære for spillerne. Hammarby spiller fire av de første 11 minuttene i undertall, men Elverum er både udyktige og uheldig i disse to perioden, da de ikke klarer å kutte innpå ledelsen. Etter 15 minutter har det løsnet litt for Elverum. Vi ligger nå bare målet bak svenskene etter to kjappe mål av den høye strekspilleren Aleksander Børresen. Jørgen Bakke i mål fortsetter storspillet fra den 1.omgagen, og angrepsspillet sitter mye bedre nå. Spillerne fungerer bedre kollektivt i angrep nå som den spillende trener Michael Apelgren har ankommet på banen. Elverum fortsetter med store bevegelser og overgangsspillet sitt, men nå er de mye flinkere til å satse på mål for hverandre. De slipper ballen til riktig tidspunkt, og til tider så spiller de ut Hammarby. Etter 25 minutter sender André Lindboe Elverum opp i ledelse 23-22, og Hammarbys trener Kalle Matsson ser seg nødt til å ta en time-out. Elverum hever seg betraktelig i 2.omgang, men klarer ikke å avgjøre kampen. Kampen ender 24-24 etter at det siste minuttet blir målløst.

Elverums beste spiller er Jørgen Bakke.

Målscorere for Elverum: Luka Mitrovic 2, Andre Lindboe 5, Erik Halberg 1, Martin Karlsson2 , Torbjørn Eide 2, Aleksander Børresen 4,  Kjetil Aanestad 1, Leonel Ojala 1, Nikolai Mehl 5, Jonas Burud 1.

Målscorere Hammarby: Lucas Pellas 4, Alexander Morsten, Johan Sybanow 4, Rasmus Friden 3, Nils Petterson 2, Josef Pujol 1, Gunnar Petterson 1, Johan Nilsson 2, Hannes Nystrøm 4.

I morgen må du komme til hallen. Første kamp er klokken 12.00, og Elverum møter Bodø klokka 14.15. Møt opp for å se Elitehåndball for siste gang her i Elverum denne måneden.