Elverum sikret full pott mot Bækkelaget.

En svært spennende kamp mot Bækkelaget endte med at Elverum tok med seg begge poengene hjem!

Sesongens første seriekamp for Elverum, når turen gikk til Bækkelaget for å kjempe om poengene.
Det var stor spenning til sesongens første kamp.Elverum møtte et Bækkelaget som alltid har vært en utfordring å slå, et lag med kontringsstyrke som kan være vanskelig å stoppe.

Det var Elverums Erik Toft som fikk gleden av å sette sesongens første seriemål for gjestene. Deretter fulgte lagene hverandre tett og byttet på ledelsen i innledningen. Elverum fikk tidlig merke et BSK lag som var på hugget og gjorde raske avslutninger framover på banen. Etter drøye 7 minutter var det Bækkelaget som tok et lite grep om kampen etter straffescoring og 5-3 til vertene. Elverums siste nysignering fikk også vist seg fram, fremover og bakover på banen, til tross for noen tekniske feil lover det godt for sloveneren i svart og hvitt, som bidrar til at Elverum etter 21 minutter har tatt tilbake kampen og leder 13-8. Bækkelaget har ikke tenkt å gi seg, og kjemper seg tilbake Tverdal, Sundal er blant de som leverer fremover når Elverum sliter med å komme gjennom BSK forsvaret. Rett før pause sto det 13-14, da Ekren banket inn pauseresultatet 13-15 etter en klasseredning av Morten Nergaard i Elverumsmålet.

Det er Bækkelagets Fabian Sandven som åpner målkontoen for vertene i 2.omgang før Elverums Tine Poklar pådrar seg en 2.minutter i angrep. Da er Sandven der igjen på første mulighet og 15-15 står det på tavla, det er jevnt igjen. Skuddbommene fortsetter å prege Elverum, da er det godt at Elverum har Nergaard i buret som også renser unna mange skudd fra de gule og blå. 5 minutter ut i 2.omgang er Nikolaj Mehl på plass å setter inn 16-16, før en annen Nikolay, Bækkelagets Hauge er setter inn 17-16. Lagene følger hverandre tett nå, halvveis ut i 2.omgang er stillingen fortsatt uavgjort, men så skjer det noe. Bækkelaget legger inn et ekstra gir og Elverum har problemer med å følge opp. Det betyr at Magnus Abelvik Rød kan øke ledelsen til 25-22 for Bækkelaget med drøyt 8 minutter igjen. Det ser farlig ut for Elverum nå.

Michael Apelgren velger å legge det grønne timeoutkortet i sekretæriatet, det er på tide med en prat. Det er ikke for sent å snu dette, men det er på tide å sette igang for de svarte og hvite. Elverumsspillerne er ikke treige med å svare på tiltale. Øverby sikrer straffe, som Ivancsik setter enkelt. Ivancsik ga seg ikke der, dundret inn to til på rappen og vips var det uavgjort igjen i Oppsal Arena, til stor jubel fra tilreisende Elverumsinger!
Bækkelaget ga ikke helt slipp, sendte inn 26-25, men Toft og Mehl ville noe annet enn å dra hjem fra første seriekamp med tap, de klinker inn et hver seg, og det står 26-27 på tavla. Bakerst er kaptein Nergaard i storform og varter opp med kjemperedninger på tampen. Bækkelaget kommer seg til en utligning til slutt, men raskt etter er Josef Pujol på plass for å rydde opp, sikrer Elverum straffekast. Ivancsik setter straffen og da Bækkelagets Tverdal ikke får ballen forbi Morten Nergaard kan Pujol sette spikeren i kista. Det ender 29-27 til Elverum, som måtte kjempe hardt for poengene i Oppsal Arena foran de drøyt 400 frammøtte.

Elverums scoringer: Tamás Iváncsik (8), Erik Toft (6), Josef Pujol (4), André Lindboe (3), Nikolaj Mehl (3),Tine Poklar (2),Petter Øverby (2), Hkon Ekren (1)

Førstkommende onsdag er det sesongens første hjemmekamp. Ingen ringere enn ØIF Arendal kommer på besøk, og det betyr at det er duket for toppkamp allerede fra start. Vi trenger deg på tribunen, så sikre deg billett og møt opp til en sesongstart vi knapt har sett maken på. Ikke minst starten på en vill høstsesong med håndballmoro fra ende til annen!

ONSDAG 14.SEPTEMBER kl 20:00 i TERNINGEN ARENA: ELVERUM – ØIF Arendal